Michael Schumacher respiră fără aparate

Michael Schumacher
Michael Schumacher (Paul Gilham / Getty Images)

Fostul pilot de Formula 1 Michael Schumacher respiră fără aparate, un mare pas înainte în ce priveşte starea lui de sănătate. Starea lui Schumacher este tot gravă, dar poate respira singur, a relatat, vineri, cotidianul Gazzetta dello Sport, citat de presa italiană. Sabine Kehm, purtătorul de cuvânt al lui Schumi, a menţionat că pilotul de Formula 1 "se află în continuare în faza de trezire din comă" la spitalul din Grenoble.

"Situaţia rămâne neschimbată. Toate informaţiile medicale care nu sunt confirmate de echipa medicală sau de reprezentanţii lui Michael trebuie considerate ca nefiind valabile", a transmis într-un comunicat de presă.

Schumacher este în comă în spitalul din Grenoble de două luni, de când a suferit un accident când skia în staţiunea franceză Meribel.

Conform sursei citate, Schumacher ar ocupa o rezervă specială a spitalului, unde au acces foarte puţine persoane, printre care soţia sa Corinna şi cei doi copii Mick şi Gina Maria, vechi prieteni, preşedintele FIA, Jean Todt, şi fostul conducător al echipelor Ferrari şi Mercedes, Ross Brawn.

Gazzetta dello Sport a scris că Todt îi vorbeşte în limba engleză, amintind de vremea când cei doi lucrau la Ferrari, iar Brawn îi pune înregistrări ale comunicaţiilor radio din curse, încercând să-i stimuleze creierul. Medicii specialişti au recomandat ca Schumacher să audă voci cunoscute, care ar putea ajuta la trezirea lui din comă.

Cotidianul italian a mai informat că, uneori, lui Schumacher i se schimbă expresia feţei şi chiar îşi mişcă mâinile atunci când vorbeşte cineva cu el.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport