Scandalul "Preşedintele e un dobitoc". Miclea susţine că e victima unei înscenări a România Tv

Mircea Miclea
Mircea Miclea (Captura Video)

Somat de rectorii Marilen Pirtea şi Remus Pricopie să-i ceară scuze preşedintelui Iohannis pentru o serie de invective (precum "tâmpit", "dobitoc") pe care i le-ar fi adus într-un interviu acordat în exclusivitate RTV, fostul ministru al Educaţiei Mircea Miclea susţine că înregistrările difuzate de România TV sunt o serie de însăilări menite să genereze confuzie, relatează Edupedu. Practic, o înscenare.

“Să fie foarte clar: nu am dat niciodată un interviu în exclusivitate la România TV, deci nici aceste declaraţii nu le-am dat la România TV. ‘Interviul’ este o însăilare de înregistrări on the record şi off the record pe care probabil le-au găsit pe internet şi care au fost scoase din context. Regret că s-a ajuns la o astfel de interpretare”, a declarat pentru Edupedu.ro fostul ministru al Educaţiei Mircea Miclea.

Întrebat de Edupedu.ro dacă este de părere că preşedintele Klaus Iohannis este “un tâmpit”, “un dobitoc”, “un idiot”, aşa cum reiese din materialul prezentat de România TV, Mircea Miclea a răspuns: “Nu consider acest lucru. Dar trebuie să subliniez că, din păcate, proiectul prezidenţial România educată nu a produs niciun efect, că guvernul susţinut de Iohannis a alocat cel mai redus buget pentru educaţie din ultimii 20 de ani iar acest lucru m-a dezamăgit profund.

Se vede dacă educaţia este o prioritate în vremuri de criză, nu de bunăstare, atunci ne dăm seama ce este o prioritate. Iar prin ce s-a făcut s-a arătat că nu este deloc o prioritate. De altfel, şi ce s-a întâmplat acum, în aceste luni, ne-a arătat acelaşi lucru: s-a amânat lăsarea deciziilor cu privire la redeschiderea şcolilor la nivel local, nu s-a făcut niciun fel de experimentare, niciun fel de învăţământ remedial pe parcursul verii, nici nu s-a decis începerea şcolii mai devreme pentru a avea o rezervă de timp, în eventualitatea unei agravări a situaţiei în timpul iernii”, a precizat Mircea Miclea.

Miclea a mai punctat că “toate aceste lucruri le-am spus încă din aprilie-mai şi nu au fost luate în seamă”.

“Dacă am generat confuzii, îmi cer scuze. Subliniez, însă, încă o dată că o atitudine defetistă prin care considerăm că generaţia actuală începe să fie o generaţie pierdută care nu poate fi recuperată este total aberantă. Orice se poate recupera, dacă se fac eforturi în acest sens. Îndemnul meu este să fim atenţi la soluţii pentru rezolvarea problemelor şi nu la reacţii la persoană”, a adăugat profesorul.

Reamintim că, potrivit România TV, Miclea ar fi susţinut că afirmaţia preşedintelui Klaus Iohannis despre ”generaţia pierdută de elevi” este o tâmpenie, iar preşedintele este "un dobitoc! Vai de viaţa lui!”.

"E un tâmpit. E un dobitoc! Vai de viaţa lui! Nu e nicio generaţie pierdută. E de defetism de doi bani. O modalitate prin care te deresponsabilizezi şi spui că gata, e pierdută. Nu mai are rost să faci nimic? Cum adică? Nu poţi recupera câteva luni? E aberant! Nu există nicio generaţie pierdută! Totul se poate remedia pentru că e vorba de câteva luni", afirma Mircea Miclea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne