Scandalul avansărilor ilegale: 50 de livrete militare înseriate, trimise pachet lui Oprea

Un nou episod din celebrul scandal al avansărilor ilegale - dispariţia a aproximativ 50 de livrete militare din eviden­ţa Centrului Militar al Sectorului 5.
Gabriel Oprea
Gabriel Oprea (Epoch Times România)

Apropiaţii lui Gabriel Oprea, rămaşi şi în prezent pe funcţii-cheie în Ministerul Apărării Naţionale, continuă să muşa­malizeze ilegalităţile săvârşite din ordinul acestuia pe vremea când era ministru. Unul dintre cele mai bine păzite secrete se referă la dispariţia a aproximativ 50 de livrete militare, documente cu caracter special, din eviden­ţa Centrului Militar al Sectorului 5, relatează România Liberă.

Surse confidenţiale din MApN au declarat că, din ordinul lui Oprea, din evidenţa Centrului Militar al Sectorului 5 au fost luate aproximativ 50 de livrete militare. O parte dintre ele au fost înmânate personal de general unor personalităţi de pe celebra listă cu avansări ilegale în grad a unor personalităţi publice.

Sursele respective susţin că despre această opera­ţiune a ştiut şi generalul Marian Hăpău, controversatul şef al Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării, mâna dreaptă a lui Oprea.

Potrivit acestor surse, impli­cat ar fi fost şi gen. Gabriel Gabor (actualmente în rezervă), care la acea vreme era şeful Direcţiei J1 de Personal şi Mobilizare din cadrul Statului Major General. Din dispoziţia lui Oprea şi Hăpău, Gabor le-ar fi dat dispoziţie responsabililor din cadrul Centrului Militar al Sectorului 5 pentru a furniza livretele militare. Drept răsplată, unii dintre comandanţii CM Sector 5 au primit posibilitatea legală de a fi avansaţi la gradul de colonel, deşi, la acea vreme, gradul maxim pe care-l puteau obţine era de locotenent-colonel.

Pentru a citi în continuare articolul intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne