Scandal la Palatul Westminster: s-au descoperit urme de cocaină în nouă băi

Londra, Palatul Westminster
Londra, Palatul Westminster (Miles Willis / Getty Images for Land Rover)

Nici Parlamentul britanic nu scapă de flagelul drogurilor şi nici presa nu mai este ce a fost. Reporteri sub acoperire ai publicaţiei „Sun on Sunday”, trimişi la vânătoare de probe prin toaletele Parlamentului britanic, au descoperit urme de cocaină în nouă băi din Palatul Westminster. Şi nu doar în băile rezervate personalului auxiliar ci, unele dintre ele, rezervate parlamentarilor şi personalului acestora, relatează duminică publicaţia „Sun on Sunday”, cea care şi-a trimis reporterii... pe teren.

Reporterii au descoperit urme de droguri şi în toaletele destinate persoanelor care vin în Palatul Westminster pentru a lua parte la evenimente şi recepţii. Putem fi cu toţii convinşi că personalul de serviciu curăţă toaletele frecvent, aşadar, dacă totuşi s-au descoperit urme de cocaină, subliniază Sun, rezultă că vorbim despre un consum frecvent de cocaină în interiorul clădirii, nu de vreun incident izolat. Multe persoane reuşesc aşadar să introducă substanţe ilegale în sediul celei mai importante insituţii ale ţării, în ciuda securităţii severe. Cei care introduc droguri în Parlamentul britanic trebuie să treacă de filtrul a 500 de agenţi de supraveghere şi gardieni.

Cum descoperirea a fost făcută publică, iar scandalul riscă să ia amploare, reacţia parlamentului britanic nu a întârziat. Un purtător de cuvânt al parlamentului a declarat: "Parlamentul este un loc public, fiind vizitat de peste un milion de persoane pe an, care au acces la aceste facilităţi, fie singure, fie însoţite". Cât priveşte toaletele pentru oficialii din Westminster, în jur de 14.000 de persoane, parlamentari, membri ai staffului acestora, contractori, terţi etc. deţin carduri de acces pentru a le folosi.

"În mod clar, nu este adecvat să monitorizăm ceea ce se întâmplă în toalete.(..) Căutările noastre de securitate sunt axate pe prevenirea incidentelor în cadrul clădirii, nu pe detectarea unor cantităţi mici de droguri." Este imposibil, deci, a concluzionat purtătorul de cuvânt britanic, să se afle cine a consumat droguri în toaletele unde au fost descoperite urmele incriminatorii.

Nu este prima descoperire de acest gen într-o clădire a unui înalt for oficial. În 2005, un post de televiziune german a găsit urme de cocaină în 41 din cele 46 toalete verificate din clădirea Parlamentului European de la Bruxelles.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe