Scandal la Congres. Buzatu îi cere lui Ciolacu să se exprime mai cuviincios faţă de foştii "tătuci" ai PSD

Dumitru Buzatu
Dumitru Buzatu (Epoch Times România)

Dumitru Buzatu, „baronul” PSD de Vaslui, a dorit să îl pună la punct pe Marcel Ciolacu după ce acesta din urmă a vorbit la congres despre foştii „tătuci” ai partidului. Buzatu i-a recomandat liderului interimar al social-democraţilor să se exprime „mai cuviincios la adresa foştilor lideri ai PSD”, printre aceştia enumerându-i pe Ion Iliescu şi Adrian Năstase, informează Aktual24.ro.

Într-o notă extrem de dură, Buzatu îi sugerează lui Ciolacu să îşi vadă lungul nasului şi încearcă să îl umilească spunând că ar trebui „să ne măsurăm, chiar dacă rigla sau ruleta ne arată că avem 100 de centimetri”. Totodată, preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui contrazice declaraţiile preşedintelui interimar al PSD potrivit cărora partidul se va transforma într-unul „modern”, Buzatu precizând chiar că „modernismul” este „un concept care nu aparţine nimănui”.

„Eu nu cred că sunt membri de partid simpli şi membri cu moţ. Am auzit de la colegii mei care au spus fel şi fel de lucruri despre importanţa acestui Congres. Eu am fost printre cei care s-au luptat pentru un Congres la termen, să facem modificări statutare care să ne pice bine în faţa unor alegeri.

Am auzit că ne transformăm într-un partid modern, dar conceptul acesta de modernism nu aparţine nimănui.

Am auzit de la preşedintele interimar că a trecut vremea tătucilor. Eu cred că se referea la Stalin şi nu la foştii lideri ai PSD. Cred că ar fi cazul să ne exprimăm mai cuviincios la adresa foştilor lideri ai PSD, pentru că printre aceştia se numără Ion Iliescu, Adrian Năstase şi ar trebui să ne măsurăm puţin înălţimea. Să ne măsurăm, chiar dacă rigla sau ruleta ne arată că avem 100 de centimetri.

După ce am făcut acest efort extraordinar, care la nivel de imagine a ieşit foarte bine, dar aici nu este vorba despre opinia publică, ci despre schimbarea noastră din interior. Am auzit colegi care ne spuneau că trebuie să ascultăm opinia oamenilor. Eu credeam că am ascultat opiniile oamenilor, că de aceea am luat anumite măsuri.

Cu toate imperfecţiunile acestui Congres, organizat în forma în care a fost organizat, cu tot programul acesta pe care nu m-am obosit să-l critic foarte dur, dar am văzut acea exprimare: ‘PSD, partidul clasei de mijloc’. Eu credeam că un partid social-democratic este un partid incluziv, un partid pentru toţi oamenii”, a declarat Buzatu la congresului PSD desfăşurat sâmbătă online.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne