Şase români de pe nava Diamond Princess revin în ţară. Îi aşteaptă o altă perioadă de carantină

Nava de croaziera Diamond Princess
Nava de croaziera Diamond Princess (Screenshot)

Şase dintre românii aflaţi pe nava Diamond Princess, plasată în carantină de două săptămâni din cauza virusului Wuhan, urmează să revină în România. Ministerul Afacerilor Externe a anunţat, joi, într-un comunicat de presă, că prin intermediul mecanismului european de protecţie civilă, o aeronavă italiană a asigurat transferul unui grup de cetăţeni europeni care se află pe vasul Diamond Princess către Uniunea Europeană.

Potrivit sursei citate, 6 cetăţeni români (2 pasageri şi 4 membri ai echipajului) şi-au exprimat dorinţa de a reveni în ţară. În prezent, procedurile de testare suplimentară a cetăţenilor europeni care vor fi îmbarcaţi sunt în curs de derulare.

„Ambasada României la Tokyo este în contact atât cu cei şase cetăţeni români pentru facilitarea demersurilor în vederea transferului, cât şi cu ceilalţi cetăţeni români care se află în continuare pe vas.

Starea de sănătate a celor doi cetăţeni români internaţi în urma testării pozitive cu COVID-19 este în continuare bună”, anunţă oficialii MAE în documentul citat.

La rândul său, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) Raed Arafat a declarat, la Realitatea Plus, că cei şase români, odată ajunşi în ţară, „vor rămâne în carantină sub supraveghere directă”.

„În momentul în care se termină carantina se face şi testarea atunci înainte să plece. La testarea dinainte să plece se vede dacă are orice să ne pună sub semnul întrebării, să fie totuşi pozitiv la coronavirus. Dacă totul este ok persoana este lăsată să plece. În prezent, procedurile de testare suplimentară pentru cei care pleacă de pe vas sunt în plină desfăşurare. Cei doi români de pe navă care au fost confirmaţi cu virusul din China se află în stare bună. Dacă o persoană va fi testată şi rezultatul este pozitiv, va fi internată în spital şi izolată", a mai precizat Raed Arafat, la postul citat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne