Şarapova aşteaptă turneul Roland Garros cu gândul la finala cu Halep de anul trecut

Simona Halep şi Maria Şarapova
Simona Halep şi Maria Şarapova (Ioana Florea Nuţ / Epoch Times România)

Maria Şarapova îşi aminteşte de finala câştigată anul trecut la Roland Garros în trei seturi în faţa Simonei Halep, meci pe care aceasta îl etichetează ca fiind unul dintre meciurile cele mai dificile din cariera sa. De cinci ori campioană de Grand Şlam, la turneul de Mare SŞam din Franţa, Şarapova a fost la egalitate, 4-4, cu Halep în setul decisiv înainte de a câştige trofeul.

"Aşa cum am spus, a fost una dintre cele mai dure finale pe care le-am jucat vreodată la un turneu de Grand Şlam, a fost extrem de specială. Simona a făcut să fie foarte dificilă pentru mine câştigarea acestui titlu, dar eu am simţit chiar de la începutul meciului, că va trebui să muncesc foarte mult ca să înving. Cred că acest lucru face finala foarte specială. "

În vârstă de 28 de ani, Şarapova a ajuns acum în finala turneului de la Roma, unde va juca cu spaniola Carla Suarez Navarro, care a învins-o ieri pe Simona Halep. Rusoaica a spus că, din cauza unei accidentări suferite în Miami la sfârşitul lunii martie, a fost în imposibilitatea de a se pregăti înainte de începerea sezonului. A pierdut în faţa jucătoarei germane Angelique Kerber în primul tur la Stuttgart, dar a ajuns în semifinale la turneul de Premier Mandatory de la Madrid, unde a fost învinsă de Svetlana Kuzneţova.

"Pregătirea mea a început mai târziu în acest an decât în anii anteriori. A trecut mult timp de când nu am jucat multe meciuri într-un interval de şase zile, aşa că a fost bine să fiu aptă din punct de vedere fizic din nou. Am jucat într-un timp scurt partida cu Svetlana, dar ea a făcut un meci mare. Jocurile din această săptămână sunt un fel de pregătire finală înaintea Open-ului francez."

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport