Săptămâna începe bine: Kelemen Hunor îi dă bineţe lui Ponta la Guvern

Kelemen Hunor, declaraţii la suspendarea preşedintelui
Kelemen Hunor, declaraţii la suspendarea preşedintelui (Epoch Times România)

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor a venit luni dimineaţă, la sediul Guvernului, pentru o discuţie cu premierul Victor Ponta, informeaza Mediafax.

Discuţiile între premier şi aliatul său de coaliţie guvernamentală şi trecut legi prin Parlament au loc la doar două zile după ce "furtuna" declanşată de ameninţarea Uniunii cu ieşirea de la guvernare a luat sfârsit, în favoarea continuării colaborării cu premierul Ponta şi cu PSD.

Reamintim că UDMR-ul ameninţase că iese din alianţă în încercarea de a forţa o schimbare a poziţiei României într-un proces intentat de Uniune Comisiei Europene, pe motiv ca aceasta i-a respins în 2013 o Iniţiativă cetăţenească prin care se cerea autonomie lingvistică şi culturală pentru minorităţi.

Soluţia "salvatoare" a venit de la însuşi premierul Ponta care a evitat 'dezastrul' ieşirii de la guvernare a UDMR-ului în prag de alegeri prezidenţiale printr-o soluţie de compromis, şi anume ca pledoaria MAE la Tribunalul Uniunii Europene, unde are loc procesul intentat de UDMR forului european, să fie făcută în urma unor discuţii cu liderii maghiarilor, în Parlamentul de la Bucureşti şi în alte foruri 'competente'.

Tot în urmă cu două zile, Hunor a anunţat că îşi va da demisia din posturile deţinute în Guvern - vicepremier şi Ministru al Culturii. UDMR-ul va găsi o altă persoană care sa preia portofoliile lui Hunor, în timp ce acesta se va pregăti pentru intrarea în cursa pentru Cotroceni, cursă pe care nu are nicio şansă să o câştige, numarul maghiarilor din Romania, la ultimul recensământ fiind abia puţin peste 1.200.000, dintre aceştia neavând toţi drept de vot. Hunor ar putea în schimb să mai rupă din voturile dreptei, voturi care să meargă spre candidatul PSD-ului în turul doi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne