Rusia acuză SUA că desfăşoară trupe speciale şi echipamente la graniţa Venezuelei

Oficiali ruşi au declarat că SUA îşi comasează trupe la graniţa venezuelană, generând temeri că Venezuela ar putea fi invadată.
Dictatorul socialist al Venezuelei, Nicolas Maduro
Dictatorul socialist al Venezuelei, Nicolas Maduro (Federico Parra/AFP/Getty Images)

Oficiali din Moscova au susţinut că deţin dovezi că SUA desfăşoară atât forţe speciale cât şi echipamente la graniţa Venezuelei, lucru care, dacă este adevărat, ar creşte în mod dramatic tensiunile globale şi aşa ridicate. Rusia îl susţine pe preşedinte ales Nicolas Maduro, în timp ce SUA îl susţine pe liderul opoziţiei Juan Guaido, care luna trecută s-a autodeclarat preşedinte interimar al ţării, potrivit Express.co.uk.

Ministerul rus de Externe a acuzat SUA şi aliaţii săi din NATO că discută despre cum să înarmeze opoziţia din Venezuela. Moscova a citat informaţii nespecificate pentru a-şi susţine această acuzaţie, dar nu a precizat care sunt acele informaţii şi nici nu le-a prezentat.

Maria Zaharova, purtătoare de cuvânt a Ministerului rus de Externe, a declarat că un convoi american cu ajutoare umanitare pentru Venezuela ar putea provoca violenţe şi ar putea crea un pretext pentru înlăturarea prin forţă a lui Maduro de la putere.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe