Românii din Londra protestează

Proteste ale diasporei din Londra, Marea Britanie
Proteste ale diasporei din Londra, Marea Britanie (Ziarul românesc, prin bunăvoinţă)

Aproximativ 200 de persoane au protestat duminică în Londra, pentru suplimentarea numărului de secţii, dreptul de a vota şi respectarea justiţiei. Acţiunea a avut în loc în apropierea Ambasadei României din Londra.

Românii adunaţi au scandat: Votăm, votăm şi ţara o salvăm! Justiţie dreptate, a noastră libertate! vrem să votăm! azi se fură votul/mâine viitorul! Ponta nu uita eşti pe lista DNA! Justiţie, onoare, călcată în picioare! Şi noi suntem români! Vrem să votăm !

Timp de aproape trei ore, protestatarii s-au arătat profund indignaţi de felul în care au decurs alegerile din diaspora în primul tur de scrutin.

Alexandru Marius Ostafe: Am mers la acest protest pentru că am protestat în primul rând împotriva faptului că nu am reuşit să votez, am stat nenumărate ore la coadă. Nu am putut să votez deşi este dreptul meu constituţional.

Paul Suciu: Speranţa mea este că ideea de schimbare şi de împuternicire a omului de rând la nivelul României a prins deja anvergura şi se va schimba ceva.

Claudiu Tamas: Noi suntem români plecaţi peste hotare şi noi într-adevar ne iubim ţara.

Printre manifestanţi s-a aflat şi deputatul pentru diaspora, Aurelian Mihai, care a luat parte la această acţiune, dar a şi răspuns la întrebările celor aflaţi de faţă. O problemă foarte vehiculată a fost cadrul legal pentru înfiinţarea de noi secţii la Londra.

Deputat de diaspora - Aurelian Mihai: Nici cei de la Biroul Electoral Central nu au făcut o afirmaţie doar de dragul de a avea un nou scandal, ci au făcut-o în deplină cunoştinţă de cauză şi au sesizat Ministerul că este nevoie de secţii de vot şi că se poate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe