România Liberă: PSD=PCR (Pile-Cunoştinţe-Relaţii). Numirea rudelor şi apropiaţilor în funcţii-cheie, strategie politică

În şapte luni de guvernare, PSD a ridicat la rang de strategie politică numirea rudelor şi apropiaţilor în funcţii-cheie ale statului român.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Primele şapte luni cu PSD la putere se dovedesc benefice pentru clientela partidului. Social-democraţii au luat cu asalt instituţiile de stat, transformând numirea rudelor şi apropiaţilor într-o strategie politică, relatează România Liberă.

Ofensiva s-a desfăşurat pe două paliere. Primul palier, de natură generală, a vizat modificarea legislaţiei pentru a permite angajarea rudelor şi a pilelor. Deputaţii majorităţii au diluat legea care pedepseşte angajarea rudelor şi au legalizat reangajarea celor cu care au lucrat mai mult de cinci ani de zile. Al doilea palier a fost punctual, pentru numirea unor rude sau apropiaţi în funcţii de conducere. De altfel, PSD are propria definiţie a conflictului de interese.

"Dacă îţi angajezi o rudă proastă în dauna unui tânăr care este competent, este un prejudiciu pentru că ulterior activitatea instituţiei merge mai rău. Dacă alegi o rudă genială care a luat Premiul Nobel în dauna unui prostălău care nu e rudă cu tine, evident că nu e niciun conflict de interese", a declarat, recent, deputatul PSD Eugen Nicolicea, preşedintele Comisiei juridice.

Pentru a citi în continuare articolul intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne