România are nevoie de victorie cu Insulele Feroe pentru a-şi asigura calificarea la EURO 2016

"Suntem nevoiţi să jucăm ultima carte..să câştigăm în Feroe" a declarat selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Anghel Iordănescu
Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României,  Anghel Iordănescu
Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Anghel Iordănescu (Federatia Romana de Fotbal/facebook)

Reprezentativa de fotbal a României cu Anghel Iordănescu selecţioner, a terminat la egalitate cu formaţia Finlandei, scor 1-1 (0-0), joi seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în Grupa F a preliminariilor EURO 2016. Finlanda a deschis scorul prin Joel Pohjanpalo în minutul 67, iar Ovidiu Hoban a reuşit să egaleze în prelungirile meciului (90+1).

După egalul cu Finlanda, tricolorii sunt obligaţi să câştige în Feroe, într-un meci care reprezintă ultima lor ''carte''.

''Suntem nevoiţi să jucăm ultima carte şi să o jucam bine. Trebuie să câştigăm în Feroe, pentru că fotbalul nostru are nevoie de această calificare. Regretăm că am ajuns într-o asemenea situaţie, să depindem de ultimul meci'', a declarat Iordănescu care a apreciat ca ''firească'' reacţia spectatorilor, care au fluierat jocul tricolorilor pe finalul meciului şi au cerut demisia antrenorului.

''Am făcut o primă repriză foarte bună, ne-am creat multe ocazii, am jucat ofensiv, am avut agresivitate. Am reuşit să recuperăm multe mingi în terenul advers. Era complet nedrept să pierdem acest meci, până la final am reuşit să marcăm. Până la primirea golului, echipa a jucat foarte bine. Din păcate ne-am pripit, am ratat în faţa porţii'', a spus selecţionerul naţionalei.

Selecţionerul a mai adăugat că au fost destule greşeli în zona fundaşilor centrali, iar golul primit i-a făcut pe jucători să îşi piardă concentrarea, lucru nefiresc. ''Am fost nevoiţi să riscăm mai mult pentru a întoarce rezultatul. Îmi cer scuze în faţa suporterilor noştri. Am fost superfericit când am auzit că jucăm cu spectatori, dar nu ne-am ridicat la nivelul lor''.

Acesta a mai dezvăluit că pe banca de rezerve se ştia scorul meciului dintre Ungaria şi Feroe, dar nu le-a spus jucătorilor, pentru a nu-şi pierde concentrarea.

România trebuie să câştige în Feroe pentru a fi sigură de calificarea la EURO 2016, dar se poate califica direct şi cu alt rezultat, cu condiţia să fie mai bun decât cel reuşit de Ungaria pe terenul Greciei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport