Romaero Băneasa: Uticam 2013 – Târg de utilaje şi camioane pentru construcţii

.
. (Matt Cardy / Getty Images)

Între 27 şi 31 martie, la Romaero Băneasa, din Bucureşti, va avea loc cea de-a doua ediţie a Uticam, târg internaţional de utilaje şi camioane pentru construcţii, eveniment organizat de Set Events, cu sprijinul Asociaţia Distribuitorilor de Utilaje pentru Construcţii (ADUC).

Evenimentul se întinde pe o suprafaţă de 25.000 mp şi, timp de cinci zile, va prezenta utilaje de construcţii, tehnologii avansate, camioane performante şi oferte speciale - valabile doar pe durata târgului.

Aflat la cea de-a doua ediţie, Uticam îşi propune să depăşească succesul din 2012, când cei mai mari distribuitori de utilaje din România au prezentat cele mai noi creaţii şi produse în domeniu.

Bilanţ 2012

“Acum un an, am pornit la drum în crearea unui târg unic în România, specializat în utilaje şi camioane pentru construcţii. Am reuşit să aducem împreună cei mai importanţi distribuitori de utilaje şi camioane. Succesul de care s-a bucurat evenimentul – 45 de expozanţi, peste 200 de utilaje prezentate şi peste 3.000 de vizitatori prezenţi în cele cinci zile de târg – ne-a determinat să facem din acest eveniment, unul anual” a declarat Bogdan Craiciu, General Manager Uticam.

În 2013, târgul devine internaţional, întrucât mai mulţi expozanţi din Spania şi Grecia şi-au manifestat interesul pentru a participa.

"Sperăm că anul acesta să înregistrăm un număr-record de vizitatori, după ce anul trecut ne-au călcat pragul, în afară de expozanţi, 3.500 de vizitatori. Pentru ediţia din 2013, am organizat diverse workshop-uri de prezentare a noutăţilor tehnologice, realizate de expozanţi, precum şi demonstraţii cu utilaje ultra-moderne", a precizat pentru Epoch Times Carmen Nechita, reprezentantă a companiei organizatoare.

Cel mai mare târg în domeniu

Din punctul de vedere al dimensiunilor, evenimentul reprezintă o premieră în România, întrucât nici un alt eveniment de până acum, dedicat utilajelor şi camioanelor pentru construcţii, nu a avut o suprafaţă de desfăşurare atât de mare.

Organizatorii anticipează participarea a peste 50 de expozanţi, care vor prezente publicului aproximativ 400 de modele de utilaje şi camioane destinate construcţiilor.

"Ideea organizării Unicam a apărut întrucât singurul eveniment în domeniu care exista în România devenea de la an la an tot mai mic, cu puţini participanţi, iar expozanţii erau nemulţumiţi. Ca urmare, ne-au contactat reprezentanţi ai Asociaţiei Distribuitorilor de Utilaje pentru Construcţii, cu ajutorul cărora organizăm acest târg. Unicam este deja un târg internaţional anul acesta, după ce şi-au anunţat prezenţa şi companii din alte ţări ale Europei", a mai declarat Carmen Nechita.

Demonstraţii cu utilaje şi echipamente nou-lansate

Peste 70% din utilajele care vor fi prezentate în cadrul Uticam sunt echipamente nou-lansate, astfel că, şi din acest punct de vedere, evenimentul reprezintă o premieră, fiind prima dată când acestea pot fi admirate de publicul larg.

"Referitor la biletul de intrare pentru vizitatori, acesta are preţul de 10 lei. Însă cei interesaţi pot obţine invitaţii gratuite prin simpla completare a unui formular care se află pe site-ul www.uticam.ro. După completare, noi trimitem invitaţia în format PDF, care poate fi tipărită sau afişată pe telefonul mobil", a mai declarat Carmen Nechita pentru Epoch Times.

Pe durata târgului, expozanţii vor face demonstraţii cu utilajele şi vor prezenta în cadrul workshop-urilor cele mai noi produse prezente pe piaţa din România.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Economie