RISE Project dezvăluie identitatea bărbatului misterios care l-a acuzat pe Nicuşor Dan de “şpagă” în direct la Antena 3

Valentin Daniel Bololoi
Valentin Daniel Bololoi (Facebook)

Bărbatul cu chipul ascuns şi vocea distorsionată care a declarat joi, la Antena 3, că Nicuşor Dan i-ar fi cerut un apartament în schimbul opririi acţiunii în instanţă împotriva unei clădiri care avea probleme cu autorizaţia de construire se numeşte Valentin Daniel Bololoi şi este un fost condamnat penal pentru tâlhărie, a afirmat RISE Project într-o postare pe Facebook.

Potrivit sursei citate, printre altele, Bololoi a făcut închisoare pentru tâlhărie, a fost martor în dosarul de crimă organizată al Caranilor şi Duduienilor şi a “ţepuit” aproximativ 200 de persoane în calitate de manager al unui hotel din Târgu Mureş.

Bololoi ar fi avut legături şi cu Marius Locic, dezvoltator imobiliar condamnat în cazul răsunător de corupţie al senatorului PSD, Cătălin Voicu, pentru care colecta mită, mai precizează RISE Project.

Jurnaliştii de la RISE au publicat şi înregistrarea audio a două convorbiri purtate cu Bololoi din care reiese că acesta este cel ce a ajutat-o pe Oana Stancu să lanseze aşa-zisa "bombă" contra lui Nicuşor Dan, respectiv acuzaţiile în sprijinul cărora nu s-a adus absolut nicio dovadă. În înregistrarea celei de a doua convorbiri, Bololoi îl ameninţă pe jurnalistul RISE care l-a deconspirat cu plângeri penale.

Redăm postarea integrală a RISE Project:

Hai să vezi cine e misteriosul cu care a vorbit aseară Antena 3. Se numeşte Valentin Daniel Bololoi şi este personajul cu vocea distorsionată şi imaginea protejată, prezentat ieri drept ‘bomba bombelor, detonată!’ pe burtiera galbenă a emisiunii lui Mihai Gâdea. Sub protecţia anonimatului, el a făcut mai multe acuzaţii la adresa principalului contracandidat al Gabrielei Firea, susţinută fervent de postul tv.

Domnul Bololoi a fost arestat în 2002 pentru tâlhărie, cunoscut fiind de atunci cu antecedente penale. Împreună cu patru complici, i-a furat unei femei bijuteriile, un aparat foto şi alte bunuri personale. A ieşit din puşcărie un an şi jumătate mai târziu.
Tâlhăria s-a consumat într-un bar de noapte din sectorul 3, zonă dominată de un temut clan interlop: Caranii.

Ani mai târziu, în 2014, Valentin Daniel Bololoi a ajuns martor în dosarul de crimă organizată al Caranilor şi Duduienilor, în care cele două clanuri sunt acuzate de cămătărie asociată cu jocurile de noroc. Bololoi a descris în instanţă luptele de putere din subteranele Bucureştiului şi momentele în care a participat activ la acestea, în calitate de apropiat al lui Aurel Răducan, unul dintre liderii Caranilor.

În 2016, acelaşi personaj conducea un hotel din Târgu Mureş care a ţepuit peste 200 de oameni cu banii pentru Revelion. Afacerea avea probleme legale mai vechi. Detalii, aici: https://bit.ly/3cu1bCN.

Cel mai important însă: în 2012, Valentin Daniel Bololoi a prestat şi pentru magnatul imobiliar Marius Locic. Acela este contextul la care s-a referit în interviul difuzat aseară de Antena 3, spune el.

Tribunalul Bucureşti suspendase în acel an autorizaţia de construire a unui imobil de cinci etaje, pe care Valeriu Stoica (fost ministru liberal al Justiţiei) şi miliardarul Locic voiau să-l construiască în cartierul Cotroceni. Sentinţa dădea atunci câştig de cauză asociaţiei "Salvaţi Bucureştiul", condusă de Nicuşor Dan. Detalii, aici: https://bit.ly/32ZB9Ej

Partener cu Gigi Becali, inclusiv în celula de la închisoarea Jilava, Marius Locic a fost condamnat în cazul răsunător de corupţie al senatorului PSD, Cătălin Voicu, pentru care colecta mită. A fost consiliat în imobiliare de trei generali SIE. Detalii, aici: https://bit.ly/3kI71De.

RISE a avut azi [25 septembrie 2020 - n.r.] două discuţii cu Valentin Daniel Bololoi. În prima, reporterii au pretins că lucrează la Antena 3 şi că doresc să programeze, tot ‘anonim’, un interviu similar cu cel de ieri. Bololoi a fost de acord.

A doua convorbire a fost iniţiată de el, după ce ne-a verificat în prealabil la postul TV şi a realizat că s-a deconspirat”.

Interviul acordat de Bololoi la Antena 3 a avut loc în contextul unei campanii de defăimare desfăşurată de PSD împotriva lui Nicuşor Dan în ultima parte a acestei campanii electorale.

De-a lungul acestei campanii, Gabriela Firea şi prietena sa Dana Budeanu, alături de unele televiziuni, au încercat din răsputeri să acrediteze ideea că Nicuşor Dan slujeşte interesele clanurilor interlope.

Drept reacţie, Nicuşor Dan a anunţat pe data de 15 septembrie că o va da în judecată pe Gabriela Firea pentru calomnie, după ce aceasta l-a acuzat că ar fi primit “donaţii” pentru a ajuta oameni de afaceri. În plus, Dan a precizat că este ridicol să fie acuzat de corupţie atât de un partid care „a scos din puşcărie violatori şi tâlhari”, cât şi de „această Dragnea a Bucureştiului”, făcând referire la Firea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne