"Regele" Cioabă candidează: Electoratul din Sibiu are înclinaţie spre minorităţi. A votat un neamţ, acum e rândul nostru

Dorin Cioabă
Dorin Cioabă (Facebook)

Dorin Cioabă, autointitulatul rege al romilor, a declarat că va depune, joi, contestaţie la Judecătoria Sibiu după ce Biroul Electoral de Circumscripţie nr. 1 i-a respins candidatura la funcţia de primar al municipiului reşedinţă de judeţ.

"Mi-au căutat numai nod în papură de când am depus dosarul, că nu-i bine aşa, că nu-i bine aşa. Acum mi-au dat deoparte 350 de semnături", a declarat Cioabă citat de Agerpres.

Dorin Cioabă susţine că s-a decis să candideze la funcţia de primar al Sibiului după ce a observat că, în ultimii 20 de ani, sibienii au votat, ca edil, un reprezentant al minorităţii germane.

"Am zis că poate electoratul din Sibiu are înclinaţie spre minorităţi. Dacă nu vrea să voteze candidatul PNL-ului, PSD-ului, a votat nemţii, acum e rândul nostru, poate să voteze un rom", a explicat Dorin Cioabă.

Este pentru prima dată când Dorin Cioabă încearcă să candideze pentru funcţia de primar al Sibiului. Candidatura sa este susţinută de către Partida Romilor Sibiu. Dorin Cioabă a mai candidat în trecut, pentru Consiliul Judeţean, însă fără succes.

Biroul Electoral de Circumscripţie nr. 1 Sibiu i-a respins miercuri candidatura, atât cea pentru funcţia de primar, cât şi pentru cea de consilier local.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne