Reacţia lui Cioloş după tensiunile din USR

Dacian Cioloş
Dacian Cioloş (Epoch Times România)

Preşedintele PLUS Dacian Cioloş s-a arătat convins, duminică, la Digi 24, că cei din USR “vor avea înţelepciunea să-şi facă ordine în partid fără să fie nevoie să ne amestecăm noi”, precizând că nu ar fi vorba tocmai de “un scandal” ceea ce s-a întâmplat după excluderea vicepreşedintei USR Ilfov, Olimpia Ardelean, ci mai degrabă de “discuţii, aş zice, fireşti”.

Întrebat cum este afectat de ceea ce se întâmplă în USR şi dacă este gestionată corect întreaga situaţie, Dacian Cioloş a susţinut că, în opinia sa consideră că “folosim prea uşor termenul acesta de scandal”.

“Noi vrem democraţie. Şi vrem dezbateri pe faţă, nu ascunse seara, noaptea, în tot felul de comitete executive din care trebuie să dăm pe surse ceea ce se întâmplă”, a precizat Dacian Cioloş, făcând aluzie la CEx-urile PSD la care au existat certuri puternice, nerecunoscute însă la final de protagonişti.

“Sunt nişte discuţii, aş zice fireşti, oameni nemulţumiţi şi alţii care explică de ce au luat anumite decizii. Atâta timp cât discuţiile acestea au loc într-un cadru decent, democratic, şi atâta timp cât şi funcţionează - structurile Alianţei funcţionează, noi ne vedem periodic, luăm decizii în Alianţă. Văd că şi USR-ul funcţionează, colegii parlamentari din USR sunt foarte activi în continuare, iau poziţie vizavi de activitatea Guvernului, spun ceea ce au de spus, deci e, să spun, parte a democraţiei”, a punctat Cioloş.

De asemenea, liderul PLUS s-a declarat convins că “cei din USR, colegii noştri din USR, vor avea înţelepciunea să-şi facă ordine în partid fără să fie nevoie să ne amestecăm noi, alţii, şi să comentăm ce se întâmplă acolo”.

“Evident că oricine poate să comenteze. Pentru mine, pentru noi, important e ca acest proiect să continue şi să continuăm să inspirăm încredere, asta e important, ca după toate aceste discuţii să se ia decizii şi oamenii, susţinătorii noştri, să vadă că avem înţelepciunea să luăm decizii şi că suntem în măsură să ne asumăm guvernarea acestei ţări”, a afirmat Dacian Cioloş.

Remarcile liderului PLUS au fost făcute în contextul în care sute de userişti - printre care lideri de filială, parlamentari şi membri din conducere - au reacţionat, printr-o scrisoare deschisă, după ce Biroul Politic Naţional a exclus-o din partid, cu voturile “aripii Barna”, pe Olimpia Ardelean, vicepreşedintele organizaţiei Ilfov, care acuzase o serie de nereguli în partid.

Mai exact, Olimpia Ardelean a fost dată afară din partid după o postare pe Facebook, din luna noiembrie, în care vorbea despre semnături false în campania "Fără Penali în Funcţii Publice" şi îl acuza pe şeful partidului Dan Barna că a minimizat problema. În aceeaşi postare din noiembrie, Oli Ardelean susţinea că preşedintele USR Buftea a montat banere fără autorizaţie în precampanie, iar jumătate din Biroul Judeţean USR Ilfov nu a avut nicio problemă cu acest lucru. (Detalii aici.)

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne