Războiul pentru transparenţă. Sindicat al Poliţiştilor anunţă o premieră în Justiţie

Emil Păscuţ
Emil Păscuţ (Epoch Times)

Sindicatul Poliţiştilor "Diamantul" anunţă o premieră în justiţia din România, şi anume faptul că "pentru prima oară în istorie", o instanţă a obligat cinci inspectorate de poliţie să plătească daune morale unui sindicat pentru încălcarea dreptului de acces la informaţii de interes public.

"În bătălia noastră cu DGF (Direcţia Generală Financiară a MAI n.r.) pentru accesul la informaţii despre salarizare, pentru prima oară în istorie, tribunalul obligă 5 inspectorate de poliţie să plătească fiecare câte 1000 lei daune morale sindicatului, pentru încălcarea dreptului de acces la informaţii de interes public!

Mai mult, tot pentru prima oară în istorie, tribunalul a obligat pârâtele 'să publice şi să menţină hotărârea instanţei, timp de 30 de zile calendaristice, pe paginile oficiale de internet ale pârâtelor, ca reparaţie morală nepatrimonială pentru lezarea dreptului sindicatului reclamant de acces la informaţii de interes public'!

Probabil că s-au săturat şi juzii de la tribunal de câte plângeri avem depuse la TMB, pentru încălcarea drepturilor la informaţie publică, şi au hotărât că e timpul să stopeze abuzurile unităţilor de poliţie, cu măsuri mai severe", transmite, pe Facebook, "Diamantul".

Sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne