Războiul dintre Trump şi establishment face ravagii: NSA şterge sute de milioane de înregistrări

(Captură Foto)

Agenţia americană pentru Securitate Naţională (NSA) şterge peste 685 milioane de înregistrări de apeluri pe care guvernul le-a obţinut începând cu 2015 de la companiile de telecomunicaţii, în legătură cu diverse investigaţii, ridicând semne de întrebare privind viabilitatea programului, potrivit AP.

Colecţia masivă a NSA de înregistrări de apeluri telefonice a fost iniţial redusă de Congresul SUA, după ce fostul contractor NSA Edward Snowden a divulgat documente care dezvăluiau programele guvernamentale de supraveghere extinsă.

O lege adoptată în iunie 2015 precizează că, începând din acel moment, datele urmau să fie stocate de către companiile de telecomunicaţii şi nu de către NSA, subliniind însă că agenţia ar putea consulta imensa bază de date.

Dar acum, NSA şterge toate informaţiile pe care le-a colectat în urma consultării bazei de date.

Agenţia a publicat la sfârşitul săptămânii trecute o declaraţie în care susţinea că a început să şteargă datele în luna mai, după ce analişti ai NSA au observat „nereguli tehnice în unele date primite de le furnizorii de servicii de telecomunicaţii”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe