Război Paşcu - Grapini pe Facebook: "Nu mai tolerez intervenţiile tale pline de venin şi invidie"

Marian Grapini
Marian Grapini

Social-democraţii Ioan Mircea Paşcu şi Maria Grapini s-au contrat pe Facebook, duminică, după ce Paşcu, pesedist lăsat pe dinafara Parlamentului European şi fără funcţia de comisar european interimar, s-a plâns de cum arată traficul pe Kiseleff (şosea unde are sediul PSD-ul).

Postarea lui Paşcu, ce părea să bată spre Gabriela Firea, primar PSD al Capitalei, a fost rapid taxată de Grapini, devenită peste noapte pesedistă pentru a ajunge europarlamentar din partea partidului, condus la vremea respectivă de Dragnea. Paşcu nu a rămas însă "dator".

"Pentru Maria Grapini, în loc de lecitină! Mulţumesc pentru reconfirmarea adevărului că mediocritatea este ... agresivă! Şi, dacă tot te lauzi că ai o afacere de succes, ce cauţi în politică? Vrei s-o sprijini cumva? În sfârşit, adio, nu mai tolerez intervenţiile tale pline de venin şi invidie pentru că nu te vei putea ridica niciodată la nivelul activităţii mele. Rămâi în plata Domnului!", i-a transmis fostul europarlamentar colegei sale de partid într-o postare ulterioră.

Redăm dialogul dintre cei doi:

„În sfârşit, o 'bucurie': şoseaua Kiseleff este închisă traficului de la un capăt la altul, pentru o nouă 'paranghelie'. Ca să traversezi pe la Arcul de Triumf spre Domenii, trebuie să te înscrii într-un şir interminabil de maşini, care se mişcă în ritm de melc, ca să ajungi la Piaţa Presei Libere, de unde, sperăm, se poate reveni înapoi la Arcul de Triumf, tot într-o lungă coadă de maşini, care se deplasează în ritm de melc!

Treaba asta ia pe puţin 40 de minute, în fluierăturile aiuritoare ale agenţilor de circulaţie stresaţi şi privirile crunte ale jandarmilor, gata să 'înăbuşe' orice urmă de protest! Să mai spună cineva că interesele 'adevărate' ale cetăţenilor nu sunt respectate şi că România nu revine la ... normalitate!?”, a scris Ioan Mircea Paşcu, duminică pe Facebook.

Maria Grapini a ţinut să intervină, cerându-i lui Paşcu să fie obiectiv:

 width=Grapini: „Ştiţi bine că asta se întâmpla şi la Bruxelles şi la Paris şi la Roma şi pot continua. Să fim obiectivi, nu?”, a comentat europarlamentarul PSD Maria Grapini.

Paşcu: „Maria, poate nu te-ai prins, dar nu te criticam pe tine! Pe urmă, dacă bruxeleezii sau românii sunt mulţumiţi, nu înseamnă că şi românii, ca oile, trebuie să fie şi ei mulţumiţi! În sfârşit, văd că ai devenit mai 'catolică decât Papa' de când ai fost nevoită să intri în PSD, în ultima clipă, ca să prinzi locul pe care l-ai primit în dauna unor pesedişti adevăraţi, nu 'vopsiţi'. Şi te rog să remarci că tu ai început cearta cu mine, deşi chiar nu mai văd niciun motiv ca să trebuiască să îţi demonstrezi 'ataşamentul' faţă de partid, luându-te de mine! În rest, Dumnezeu cu mila, Maria!”

Grapini: „Regret modul în care tratezi totul. Eu nu mă cert dar am dreptul la opinie. M-am abţinut la multe comentarii la care aş fi avut ce să spun. Cât priveşte prezenţa mea pe listă ar trebui să recunoşti că am muncit cât zece la un loc. Rezultatele sunt consemnate. Eu nu am cerut să fiu pe listă şi ştii şi asta! Spre deosebire de tine care nu ai fost validat de organizaţia din care faci parte, eu am fost. Şi dacă la intervenţiile mele din parlament au rezonat milioane de români înseamnă că merită să fiu. Voi munci la fel şi nu voi spune altfel decât îmi spune conştiinţa. Ceea ce mi se pare straniu este schimbarea ta faţă de mine. Pe vremuri apreciai munca mea. Să fie schimbarea doar pentru că ţi se pare că din cauza mea nu eşti pe listă? Dacă e aşa, te asigur că nu am avut nici o intervenţie la partid! Am depus deodata documentele de candidatură. Dacă eu sunt şi tu nu, nu este vina mea nici într-un caz. Eu zic că relaţiile între oameni nu trebuie să se schimbe atunci când îşi schimbă locul de muncă”.

Paşcu: "Ai stârnit un scandal din nimic; să îţi aduc aminte că şi eu şi Boştinaru şi Andi Cristea, şi Gabi Zoană şi Emilian Pavel au muncit şi au avut rezultate? Dar ei nu au încăput, deşi erau de la PSD, iar tu, care timp de cinci ani nu ai dat vreun semn că vrei să intri în PSD, ca Frunzulica, de pildă, care a intrat, te dai acum mare ... 'pesedistă'. Iar de absenţa sprijinului organizaţiei locale, cum să îl obţin când şefa organizaţiei, una Fedorca, s-a autopropus, numai ca să fie mai aproape de ai ei la Lisabona şi ca să scape de promisiunile neonorate pe plan local? În sfârşit, 'sprijinul' dtale a costat o explozie în Organizaţia PSD Timiş, tocmai pentru că nu aveai nimic de-a face cu PSD local. Oamenii trebuie să cunoască odată întregul adevăr! Mai vrei?".

Grapini: "Dar tu mai vrei? Eşti pe penultimul loc, noroc cu Diaconu, la munca pe rapoarte (amendamente) nu ai luat niciodată cuvântul în plenară să aperi România, la subiectele fierbinţi, nu ai intervenit ca vicepreşedinte al Parlamentului- să ne înţelegem, ai fost pentru că delegaţia a cedat punctele pentru această funcţie, să rezolvi vreo problemă a României.

Cât priveşte activitatea mea comparată cu a altor colegi, se poate vedea uşor dacă se caută pe mepraking. Eu nu am contestat munca vreunui coleg. Tu văd că o faci. Eu cred că un om care are toată cariera profesională pe spatele unui partid nu trebuie decât să mulţumească. Spre deosebire de tine eu am trăit din propria afacere pe care am dezvoltat-o fără să fiu în politică! Este păcat, mai ales că ai făcut sport, că nu ai ştiut să te retragi elegant. Te asigur că eu la 71 de ani mă voi ocupa de fundaţiile pe care le am şi voi sta acasă cu nepoţii.

Eu am conlucrat cu toţi colegii şi nu cred că s-a văzut vreo diferenţă că sunt sau nu membru PSD. Eu am luptat pentru ţară şi aşa voi face mereu. Asta este deosebire între mine şi tine, care una spuneai când erai europarlamentar despre partid şi despre România şi alta acum. Răul îl faci României, criticând mereu şi subiectiv tot ce în ţară!"

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne