Răsună Cişmigiul de cântec şi joc

Copii în costume populare participanţi la festivalul internaţional de folclor desfăşurat în Parcul Cişmigiu din Capitală
Copii în costume populare participanţi la festivalul internaţional de folclor desfăşurat în Parcul Cişmigiu din Capitală (Epoch Times România)

Vineri, 22 iunie, în parcul Cişmigiu a început ediţia a VI-a a Festivalului Internaţional de Folclor”, care se desfăşoară până la 24 iunie.

Manifestarea este organizată de Primăria Municipiului Bucureşti şi de CreArT – Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie al Municipiului Bucureşti.

În afară de spectacole folclorice, acest festival mai oferă şi un târg de meşteşugari, o zonă gastronomică, plimbări cu trăsuri, plimbări cu ponei, precum şi ateliere de creaţie.

Titlul actualei ediţii este „Muzici şi Tradiţii în Cişmigiu”. Deschiderea oficială a evenimentului a început cu „Imnul Festivalului”, apoi au fost prezentate ansamblurile din străinătate, iar Gheorghe Zamfir, cu Ovidiu Lipan Ţăndărică, Stela Enache şi Grupul „Balcano” cu taraf au susţinut un impresionant spectacol.

Fanfarele româneşti ce vor cânta la festivalul din Cişmigiu sunt: „Lăutarii” din Valea Mare, judeţul Vaslui, Fanfara Municipală din Slobozia, „Cordăreanca” din judeţul Botoşani, „Şteia” din localitatea Sf. Ilie, judeţul Suceava şi „Valahia” din judeţul Giurgiu. Sunt anunţaţi cântăreţi de marcă, atât români cât şi străini, iar programul cuprinde şi spectacole de teatru. Prima zi s-a bucurat de prezenţa unui public numeros şi entuziast.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură