Ramona Mănescu cere explicaţii pentru defectarea trenurilor în ajun de Crăciun

Ramona Mănescu
Ramona Mănescu (Epoch Times România)

Directorii CFR SA şi CFR Călători vor răspunde în faţa Ministrului de resort, după ce marţi, în ajun de Crăciun, zeci de oameni au îngheţat ore în şir în trenuri oprite din cauza unor defecţiuni tehnice. Ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu îi acuză pe managerii celor două companii că le pasă mai mult de salariile lor consistente decât de călători şi cere explicaţii pentru proasta gestionare a situaţiei.

Ministrul Transporturilor consideră că situaţia de marţi, când două trenuri s-au defectat iar altele au avut întârzieri mari, este o consecinţă a managementului defectuos şi a lipsei de preocupare atât a consiliilor de administraţie, cât şi a directorilor celor două societăţi de cale ferată, se precizează într-un comunicat al instituţiei, citat de Mediafax.

"Nu este posibil ca timp de patru ore călătorii să îngheţe într-un tren, în timp ce oamenii cu funcţii înalte din aceste societăţi stau bine mersi la căldură. Modul în care conducerile celor două companii au tratat această situaţie ne arată de fapt calitatea slabă a actului de management. Cei din fruntea companiilor au demonstrat că sunt mai degrabă interesaţi de salariile consistente decât de călători. Această atitudine explică, de altfel, şi rezultatele nesatisfăcătoare ale CFR SA şi CFR Călători", a declarat Mănescu, în comunicat.

Ramona Mănescu îi acuză pe managerii celor două companii că nu au luat măsurile necesare în acest caz, încălcând prevederile legale, iar comisiilor de administraţie le reproşează că nu au intervenit, conform legii, în supravegherea activităţii managerilor pentru a asigura un transport civilizat călătorilor.

Consiliile de administraţie trebuie să ia măsuri atât împotriva conducerilor acestor companii, cât şi a persoanelor responsabile implicate în acest caz, consideră Ramona Mănescu. Membrii consiliilor de administraţie vor răspunde, de asemenea, în solidar cu directorii pe care i-au numit în funcţii pentru prejudiciile cauzate de aceştia, se arată în comunicat.

Evenimentele pentru care Ramona Mănescu cere explicaţii şi sancţiuni au avut loc în dimineaţa zilei de marţi, când două trenuri au rămas oprite suferind defecţiuni tehnice, iar alte trei trenuri au avut întârzieri de 382 minute.

Trenul Regio 2080 pe ruta Petroşani-Craiova a rămas oprit în câmp, între Lunca Budieni şi Copăcioasa, datorită unei defecţiuni a locomotivei. Călătorii au tremurat mai bine de patru ore, între orele 6:50-11:00, până când echipele de intervenţie au găsit o soluţie pentru preluarea lor.

Şi trenul Regio 7373 a suferit o defecţiune la rama electrică, la ora 9:30, pe ruta Făurei-Galaţi, având nevoie de o locomotivă de ajutor. Călătorii au aşteptat două ore până ca trenul să pornească din nou.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Economie