Raeţchi: Presupusul transfer al armelor nucleare din Turcia în România, un scenariu de tip hollywoodian

Este necesară întrunirea rapidă a Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională pentru a da un răspuns ferm în chestiunea presupusului transfer al armelor nucleare în România, este de părere liberalul Ovidiu Raeţchi.
Ovidiu Raeţchi
Ovidiu Raeţchi (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi, membru al Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, a solicitat întrunirea rapidă a comisiei din care face parte, pentru a oferi o replică fermă în chestiunea unui presupus transfer al armelor nucleare din Turcia în România.

"Informaţia prezentată de EurActiv.com, potrivit căreia Statele Unite ale Americii a început mutarea armelor nucleare amplasate în Turcia spre România impune o replică fermă din partea ţării noastre, pe toate palierele. Informaţiile au fost deja respinse "cu fermitate" de către Ministerul Afacerilor Externe, dar în contextul în care propagarea acestora în spaţiul public poate avea consecinţe grave se impune şi un răspuns al Parlamentului pe această temă.

Într-un context regional din ce în ce mai agitat, este important să infirmăm această presupunere aberantă şi este necesară întrunirea rapidă a Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională pentru un răspuns pe acest subiect, având în vedere expertiza, pregătirea profesională şi experienţa parlamentarilor din această comisie, conştienţi de implicaţiile şi consecinţele informaţiei prezentate de EurActiv", a declarat vicepreşedintele PNL Bucureşti.

Ovidiu Raeţchi a punctat că presupusul transfer al armelor nucleare din Turcia în România nu este altceva decât un scenariu de tip hollywoodian.

"Informaţia prezentată este de natură a afecta siguranţa naţională a României pentru că aceasta poate fi speculată de actori externi în propriul lor avantaj şi în dezavantajul ţării noastre. Nu este intenţia mea aceea de a face presupuneri asupra resorturilor care au condus la apariţia acestei informaţii în spaţiul public, dar România trebuie să infirme ferm, inclusiv la nivelul Parlamentului această dezinformare. Suntem în faţa unui scenariu de tip hollywoodian, dar care poate aduce prejudicii serioase securităţii naţionale a României", a precizat deputatul PNL.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne