Traian Băsescu: ”Nu cred că România trebuie să găzduiască un arsenal nuclear”

Întrebat despre posibilitatea ca SUA să-şi mute armele nucleare de la baza Incirlik din Turcia în România, liderul PMP a declarat marţi că scutul anti-rachetă este suficient. Băsescu consideră că Turcia rămâne ombilical legată de Occident şi nu crede ”într-o îmbrăţişare definitivă între Rusia şi Turcia”.
Traian Băsescu, Universitatea de Vară de la Izvoru Mureşului, 16 august 2016
Traian Băsescu, Universitatea de Vară de la Izvoru Mureşului, 16 august 2016 (Epoch Times România)
Se încarcă player-ul...

”Nu cred că pe teritoriul României trebuie găzduit un arsenal nuclear. Este suficient că avem rachetele scutului anti-rachetă. Nu cred că acest lucru ar spori relevanţa noastră în interiorul NATO. Nu cred că SUA şi Turcia nu vor găsi formula să menţină la Incirlik facilităţile nucleare care există, cum nu cred că Turcia va ajunge să se îmbrăţişeze cu Rusia. Este doar o manevră tactică a lui Erdogan într-un moment în care toată lumea îi cerea să respecte drepturile omului”, a afirmat Traian Băsescu în cadrul Universităţii de Vară de la Izvoru Mureşului.

Fostul preşedinte consideră că ”Turcia este ombilical legată de Occident, nu s-a dezvoltat cu bani din F.Rusă, ci dezvoltarea atât militară, prin transfer de tehnologie americană, cât şi economică, s-a făcut cu Occidentul. Este doar o supărare de moment a lui Erdogan, care o să-i treacă”

”Nu cred într-o îmbrăţişare definitivă între Rusia şi Turcia, pentru că Erdogan susţine opoziţia înarmată din Siria, în timp ce Vladimir Putin îl susţine pe Bashar al Assad. Rusia, ca şi Occidentul, sprijină grupările kurde care luptă împotriva Statului Islamic în Siria. Punctele de vedere sunt total diferite, deci n-au cum să ajungă la o înţelegere temeinică. În plus, securitatea Turciei este garantată tot de alianţele occidentale. În concluzie, nu cred că SUA vor merge atât de departe încât să-şi retragă cele 90 de focoase nucleare de la baza de la Incirlik”, a concluzionat preşedintele PMP.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne