Raeţchi: În câteva zile, PSD a distrus şase decenii de diplomaţie eficientă a României în Orientul Mijlociu

Ovidiu Raeţchi
Ovidiu Raeţchi (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi a declarat, marţi, că PSD trebuie să îşi ceară scuze pentru mai multe lucruri pe care le-a făcut în timpul guvernării sale, evidenţiind "escrocheria aşa-zisei 'mutări' a ambasadei României din Israel la Ierusalim" şi distrugerea în doar câteva zile a cel puţin "şase decenii de diplomaţie eficientă" a ţării noastre în Orientul Mijlociu.

"PSD trebuie să îşi ceară scuze pentru că a acceptat şi susţinut escrocheria aşa-zisei 'mutări' a ambasadei României din Israel la Ierusalim (imposibilă în realitate, având în vedere obligaţiile noastre în UE) - escrocherie promovată de Dragnea în încercarea disperată şi inutilă de a se prezenta ca un jucător pe axa Washington-Tel Aviv şi de Viorica Dăncilă pentru că, aşa cum am aflat ieri din declaraţiile ei, 'ne uităm şi noi la televizor'", a susţinut Raeţchi pe pagina sa de Facebook.

În plus, a continuat Raeţchi, prin "maimuţăria" deciziei privind ambasada, social-democraţii au încercat, deşi ştiau că "preşedintele [Klaus Iohannis – n.r.] nu o poate susţine având în vedere politica europeană pe temă şi propriile interese naţionale în chestiuni similare", să îi păcălească pe partenerii României din SUA şi Israel.

PSD a transformat "un subiect major şi serios într-unul de bâlci electoral şi politică internă", a mai precizat Raeţchi.

De asemenea, potrivit deputatului PNL, PSD trebuie să îşi ceară scuze şi pentru faptul că "a dus Ministerul de Externe al României - sub bagheta veteranului servilismului politic Teodor Meleşcanu - în cel mai jos punct profesional din istoria sa recentă, obligându-l să bâlbâie poziţii neclare pe o temă unde abordarea noastră reală era evidentă".

Nu în ultimul rând, Raeţchi a acuzat PSD că a distrus în doar câteva zile şase decenii de diplomaţie eficientă a României în Orientul Mijlociu şi că a subminat poziţia ţării noastre la ONU.

"PSD trebuie să îşi ceară scuze pentru că a susţinut orbeşte şi stupid, în Guvern şi prin comunicatori, o direcţie de politică externă care nu conducea nicăieri şi care a distrus în câteva zile cel puţin şase decenii de diplomaţie eficientă a României în Orientul Mijlociu. PSD ar trebui să îşi ceară scuze, pentru că a pus România, la ONU, în cea mai proastă ipostază din întreaga sa istorie, afectând decisiv o lungă campanie pentru obţinerea unui loc în Consiliul de Securitate, poziţie care ne putea repoziţiona pe harta diplomatică a lumii", a conchis deputatul PNL în mesajul său.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne