Raeţchi, despre Dăncilă: "Peripeţiile acestui Mr. Bean diplomatic trebuie oprite înainte să declanşeze o criză internaţională"

Ovidiu Raetchi
Ovidiu Raetchi (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi a afirmat, pe pagina sa de socializare, că deplasările externe ale premierului Viorica Dăncilă trebuie oprite, pentru că afectează imaginea României în lume.

"Am spus încă din vară că deplasările Vioriăi Dăncilă peste hotare trebuie oprite, pentru că premierul PSD face rău României prin nivelul său intelectual catastrofal, care afectează din păcate chiar şi banală recitare de pe foaie, exclusiv în limba română, la care e condamnată. Fiind incapabilă chiar şi de o lectură decentă în limba română, doamna Dăncilă poate afecta interesele naţionale şi de securitate ale României şi ne poate jigni partenerii", a declarat Raeţchi.

Drept argument, liberalul a invocat o serie de gafe comise de premierul României.

"Carenţele educaţionale ale premierului o fac pe aceasta să afirme că descurajarea NATO e o prioritate şi că România a devastat Franţa şi Germania. Dăncilă ne face de râs demonstrând că nu a auzit în viaţa ei de fenomenul grav al negaţionismului, nefiind capabilă nici măcar să pronunţe corect termenul cu hârtia în faţa. Premierul României este incapabil să ofere o replică spontană într-o limbă străină în cazul în care România sau Uniunea Europeană ar fi criticate, neştiind decât să bâiguie 'Yes', 'Thank you' şi 'Hehe'", a precizat Raeţchi.

Deputatul PNL a subliniat că PSD şi majoritatea parlamentară "trebuie să înţeleagă măcar acum, după zeci de dovezi în acest sens, că peripeţiile acestui Mr. Bean diplomatic trebuie oprite înainte să declanşeze o criză internaţională pe fondul analfabetismului funcţional."