Raeţchi cere audierea şefilor poliţiştilor care l-au bătut şi umilit pe reporterul de la Casa Jurnalistului

Ovidiu Raetchi, deputat de Diaspora.
Ovidiu Raetchi, deputat de Diaspora. (Ovidiu Raetchi)

Deputatul PNL Ovidiu Alexandru Raeţchi a solicitat miercuri audierea şefilor poliţiştilor care l-au agresat pe jurnalistul Ştefan Mako în cadrul Comisiei pentru Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională din cadrul Camerei Deputaţilor, reiese dintr-un comunicat de presă remis Epoch Times România.

Raeţchi a explicat că motivul pentru care se impune acest lucru este dat de gravitatea cazului agresării lui Ştefan Mako de către reprezentanţi ai Poliţiei Române.

Luni seară, jurnalistul Ştefan Mako de la publicaţia Casajurnalistului.ro susţine că a fost bătut măr de poliţiştii din Centrul Vechi al Bucureştiului, pentru că a îndrăznit să îi filmeze în timp ce îl băteau pe un alt bărbat. După ce a fost legitimat, poliţiştii i-au smuls mobilul, au şters filmarea, l-au aruncat în secţia de poliţie, l-au lovit, înjurat, scuipat şi ameninţat, după care, politicos, i-au dat drumul, scrie publicaţia menţionată.

Luând în considerare afirmaţiile jurnalistului, Ovidiu Raeţchi l-a sesizat pe Ion Mocioalcă, preşedintele Comisiei Pentru Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională din cadrul Camerei Deputaţilor, căruia ia atras atenţia asupra relatării din presă, relatare care "trage un semnal de alarmă extrem de serios asupra eficienţei reformelor din cadrul Poliţiei Române şi asupra nivelului de profesionalism şi civilizaţie al celor care ar trebui să garanteze siguranţa cetăţenilor".

"Domnule preşedinte, consider că un astfel de comportament este total inacceptabil pentru un stat de drept în care organismele care garantează siguranţa cetăţeanului se află în slujba acestuia. Scenele documentate mai sus aparţin unui stat poliţienesc sau unei dictaturi militare. Cred, în consecinţă, că este de datoria noastră, în calitate de parlamentari din Comisia pentru Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională, să reacţionăm prompt şi ferm, convocând în faţa Comisiei, pentru audieri, pe şefii direcţi ai poliţiştilor implicaţi în acest caz şi pe domnul Petre Tobă, Inspector General al Poliţiei Române", a precizat Raeţchi.

Tot astăzi, ActiveWatch a solicitat Ministerului Afacerilor Interne şi Inspectoratului General al Poliţiei Capitalei să demareze o anchetă în regim de celeritate privind violenţele săvârşite de trei angajaţi ai Poliţiei din Centrul Vechi din Capitală şi "să aplice toate măsurile prevăzute de lege pentru sancţionarea celor responsabili de agresarea jurnalistului Ştefan Mako, de la Casa Jurnalistului".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne