Putin: Legăturile cu SUA s-au deteriorat de la învestirea lui Trump

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că nivelul de încredere între Rusia şi SUA a scăzut, de când omologul său american Donald Trump a fost învestit în luna ianuarie.
Preşedintele rus Vladimir Putin.
Preşedintele rus Vladimir Putin. (Peter Muhly/WPA Pool/Getty Images)

Remarcile lui Vladimir Putin, făcute în cadrul unui interviu televizat, au fost postate miercuri pe website-ul Kremlinului aproximativ în aceeaşi perioadă în care secretarul de stat american, Rex Tillerson, s-a întâlnit cu ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, pentru discuţii la Moscova.

Întrebat dacă legăturile ruso-americane s-au înrăutăţit de când Trump a fost învestit în luna ianuarie, Putin a declarat: “Se poate spune că nivelul de încredere la nivel funcţional, în special la nivel militar... nu s-a îmbunătăţit ci mai degrabă s-a deteriorat”.

Mai mult, Putin a susţinut afirmaţia făcută anterior de Rusia, potrivit căreia guvernul preşedintelui sirian Bashar al-Assad nu a fost responsabil de ceea ce SUA a declarat a fi un atac cu arme chimice în care au murit peste 80 de persoane în 4 aprilie.

Liderul de la Kremlin a declarat că Rusia consideră că cele mai credibile două teorii sunt acelea că gazul toxic a fost eliberat atunci când avioanele de luptă ale guvernului sirian au lovit o unitate de producţie de arme chimice sau că atacul a fost pur şi simplu înscenat.

SUA şi alte ţări au respins afirmaţiile Kremlinului ca fiind neplauzibile.

Ca răspuns la presupusul atac chimic, SUA a lansat vineri zeci de rachete asupra unei baze aeriene guvernamentale, susţinând că această bază a fost folosită pentru lansarea atacului chimic.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe