Prună: În urma unei vizite la un penitenciar, şeful de acolo a plecat la pensie. Este un mic succes

Situaţia şefilor de penitenciar care nu ocupă funcţia în urma unui concurs trebuie să înceteze, este de părere ministrul Justiţiei, Raluca Prună.
Ministrul Justiţiei, Raluca Prună
Ministrul Justiţiei, Raluca Prună (Eugen Horoiu/Epoch Times)

În general, şefii de penitenciare nu sunt numiţi în urma unui concurs, ci "împuterniciţi" direct de către directorul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), iar această situaţie trebuie să înceteze, a declarat joi, la ieşirea din sediul CSM, ministrul Justiţiei Raluca Prună.

"Eu nu vorbesc de schimbări de persoane. În sistemul penitenciar, ştiţi bine, nu este un secret, sunt foarte mulţi şefi de penitenciar care nu sunt numiţi în urma unui concurs, se numeşte în sistem că 'sunt împuterniciţi'. Asta înseamnă că funcţionează acolo în baza deciziei directorului ANP", a declarat Prună, citată de Agerpres.

În opinia ministrului Justiţiei, acest lucru trebuie să înceteze, "fiecare trebuie să fie numit pe post pe un mandat cu o durată limitată, astfel încât fiecare să poată să facă, pe o perioadă de patru ani, să spunem, să-şi implementeze un plan managerial, să-şi impună viziunea, iar eu pentru asta militez, nu vreau să discut despre faptul că o persoană sau alta ar putea fi schimbată".

Întrebată de jurnaliştii din faţa sediului CSM despre rezultatele verificărilor efectuate la începutul anului care au vizat mai multe penitenciare, ministrul Justiţiei a replicat:

"Am primit, nu toate rapoartele sunt gata, multe sunt gata şi am o idee despre ce ar trebui să dispun cu privire la penitenciare şi voi dispune, sigur, în cooperare cu conducerea ANP, care şi ei trebuie să lucreze cu mine, şi eu cu ei, nu avem de ales nici unii, nici alţii".

Raluca Prună a făcut referire la efectele unor decizii pe care le-a luat ca ministru. "În urma unei vizite la un penitenciar, n-o să-l numesc, persoana de acolo a plecat la pensie, deci eu consider că oricum este un mic succes".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne