Protest la MAI. Dumitru Alaiba: Dinu Plîngău a fost agresat sub ochii absenţi ai poliţiştilor

Ministerul Afacerilor Interne din Moldova
Ministerul Afacerilor Interne din Moldova (Epoch Times România)

Blocul ACUM DA PAS condamnă cu vehemenţă atacul asupra candidatului blocului de opoziţie în circumscripţia Edineţ, Dinu Plîngău, solicitând „demisia imediată a comisarului-şef Alexandru Rusu, precum şi prinderea şi pedepsirea cât mai urgentă a agresorilor”.

Preşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, copreşedinte al Blocului ACUM, susţine că el şi colegii lui vor continua să ţină la curent observatorii internaţionali, misiunile diplomatice acreditate la Chişinău, partenerii şi presa străină, pe care îi îndeamnă să monitorizeze şi mai minuţios ultimele evoluţii din Republica Moldova, şi să facă tot ce le stă în puteri pentru a opri orice ameninţare la siguranţa fizică a candidaţilor electorali, a echipelor de campanie şi a susţinătorilor acestora.

În acest context, mai mulţi susţinători ai candidaţilor blocului ACUM au participat la o acţiune de protest în faţa Ministerului Afacerilor Interne (MAI) de la Chişinău. Participanţii la eveniment ţineau în mâini pancarte cu mesaje: „Stop agresiunii, votăm opoziţia”, „De la ameninţări la violenţă”, „Nu creşte Moldova prin violenţă”, „Stop agresiunii împotriva opoziţiei”. Totodată, tinerii au scandat „Stop violenţa”, „Jos dictatura”.

În opinia membrului Platformei DA Liviu Vovc, candidat la parlamentare pe circumscripţia Ialoveni, autorităţile de la Chişinău ar trebui să se autosesizeze, astfel încât persoanele implicate în incidentul din faţa secţiei de poliţie Edineţ să fie trase la răspundere.

„Suntem alături de colegii din Platforma DA, pentru că ceea ce s-a întâmplat, este absolut inadmisibil. Este inacceptabil ca în perioada electorală şi în oricare alte circumstanţe să fie aplicată violenţa fizică asupra cuiva care denunţă şi îşi exprimă liber părerea referitor la un oarecare subiect. Cerem pedepsirea celor care se fac că nu au văzut ce s-a întâmplat la Edineţ. Am ajuns să trăim într-un stat care tot mai mult seamănă a dictatură”, a declarat preşedintele organizaţiei de tineret PAS, Dan Perciun, în timpul acţiunii de protest.

Reprezentanţii MAI au ieşit în faţa participanţilor la eveniment şi au declarat că totul va fi investigat conform procedurii care ar trebui respectată „ne place ori nu ne place”, iar la majoritatea întrebărilor privind modalitatea şi timpul de investigare, primite de la protestatari aceştia răspundeau că „este o interpretare politică”.

În context, Dan Perciun a menţionat că MAI s-a acoperit cu procedura şi că investigarea ar putea să dureze chiar mai mult de 30 de zile. Evident că este o încercare de a tergiversa procesul şi o lipsă totală de responsabilitate din partea celor de la Chişinău, a adăugat membrul PAS, specificând că MAI nu ar fi trebui să oblige comisariatul de la Edineţ să facă investigaţia, întrucât s-ar afla în conflict de interese.

„Ne aflăm aici cu scopul de a creşte vizibilitatea unui incident extrem de neplăcut petrecut la Edineţ, unde Dinu Plîngău a fost agresat chiar în faţa secţiei de poliţie sub ochii absenţi ai poliţiştilor. A fost agresat de oameni conectaţi cu guvernarea, activişti locali ai Partidului Democrat din Edineţ.

Am aflat că în acel moment camerele de la poliţie nu au înregistrat nimic, fiindcă nu funcţionau. Nu acesta este felul în care trebuie făcută campanie. Ceea ce face guvernarea este să ne insufle frică, dar eu sunt convins că de fapt este o proiecţie a fricii lor. Ei nu fac asta pentru că se simt puternici şi victorioşi”, a conchis Dumitru Alaiba, candidat al Blocului ACUM în circumscripţia Europa de Vest.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe