Pro România va vota moţiunea de cenzură. Ponta: “Nu a fost niciodată un haos mai mare ca acum”

Victor Ponta
Victor Ponta (Epoch Times România)

Delegaţia Naţionala a partidului Pro România a decis, luni, că parlamentarii săi vor susţine moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban, acuzându-i pe liberali că au îngenunchiat companiile autohtone, că nu au venit cu soluţii pentru a gestiona criza generată de coronavirus şi că sunt mai interesaţi de alegeri şi procente electorale decât de redresarea economiei, a învăţământului sau sistemului de sănătate.

“Nu a fost niciodată un haos mai mare ca acum. Situaţia a scăpat de sub control pentru că nu s-au luat la timp măsurile potrivite. În martie, Guvernul visa anticipate şi spunea că nu există riscuri epidemice. Mai apoi, când era deja prea târziu, a venit cu măsuri dure care au distrus economia şi-aşa şubrezită şi care au îngenunchiat companiile autohtone. Nu au venit cu soluţii pentru şcoală, pentru sănătate, pentru economie, nu şi-au recunoscut incapacitatea de a gestiona o asemenea criză, au refuzat să asculte de specialişti şi continuă să trăiască într-o lume în care procentele electorale şi alegerile sunt prioritare, indiferent de riscuri. România este astăzi mai rău decât la începutul pandemiei, Guvernul Orban poartă această vină şi trebuie să plece”, a declarat Victor Ponta, preşedintele Pro România.

În plus, membrii Delegaţiei Naţionale au ajuns la concluzia că România se adânceşte în criză cu fiecare zi de guvernare a acestui Executiv.

În cadrul aceleaşi şedinţe, Delegaţia Naţională a PRO România a validat lista candidaţilor pentru alegerile locale şi, în acest context, au fost aprobate şi alianţele electorale pentru Prahova, Buzău, Bistriţa şi Caraş-Severin.

“PRO România are candidaţi în toate unităţile administrativ-teritoriale. Am ales oameni reprezentativi pentru comunităţile lor, profesionişti care şi-au dovedit abilităţile de leadership şi de buni manageri în activitatea lor. Aceştia reprezintă alternativa românilor care s-au săturat de circ politic, de interese de partid şi de promisiuni electorale încălcate. Candidaţii noştri trăiesc într-o lume reală, în care infrastructura, sănătatea, educaţia, pensiile şi alocaţiile sunt priorităţi. Suntem pregătiţi de alegeri, dar rămânem la aceeaşi concluzie – sănătatea românilor este cea mai importantă şi facem încă un apel la acest Guvern să vină cu măsuri concrete de protecţie, în timp util, atât pentru cei care vor fi în secţiile de votare pe toată durata procesului electoral, cât şi pentru alegători”, a precizat Ponta.

Remarcile lui Victor Ponta vin în contextul în care, recent, liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat că social-democraţii vor depune o moţiune de cenzură în luna august. De asemenea, Ciolacu a mai precizat că nu poate exista un “haos mai mare”, nici în ceea ce priveşte gestionarea crizei sanitare şi nici în ceea ce priveşte starea economiei, motiv pentru care PSD nu va mai aştepta ieşirea din starea de alertă, ci va depune moţiunea în cursul acestei luni. Totodată, liderul PSD i-a acuzat pe liberali că au vrut să folosească pandemia în scop politic şi a afirmat că Guvernul Orban este un eşec. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne