Prinţul Harry: Pierderea mamei mele este 'nimic' în comparaţie cu suferinţa orfanilor

Prinţul Harry
Prinţul Harry (Chris Jackson / Getty Images)

Prinţul Harry s-a declarat 'copleşit' la o întâlnire cu copiii orfani din Brazilia şi a mărturisit că pierderea mamei sale a fost 'nimic' în comparaţie cu suferinţa acestora, relatează joi The Daily Telegraph.

Aflat în vizită într-o zonă săracă din Sao Paulo, unde se derulează un proiect social, Harry a mărturisit că a fost pe punctul 'de a plânge' după întâlnirea cu copiii ajunşi orfani ca urmare a crimelor sau consumului de droguri.

'Am fost complet copleşit şi şocat', a declarat prinţul presei. 'Nu am plâns niciodată în public din câte ţin minte, însă am fost foarte aproape. A fost uimitor să aud aceste poveşti', a adăugat el.

După ce le-a cunoscut pe Karina şi Carolina, două fetiţe de 8, respectiv 9 ani, care şi-au pierdut ambii părinţi, prinţul a declarat că experienţelor lor l-au făcut să se gândească la moartea mamei sale - un subiect pe care Harry îl abordează rar în public.

'Am vrut să folosesc propriile mele experienţe (...) pentru a încerca să le fac să vadă că înţeleg prin ceea ce trec. Însă când (le) auzi poveştile, te gândeşti că acestea (experienţele, n.red.) sunt nimic faţă ceea ce li se întâmplă lor', a mărturisit Harry.

Prinţul a făcut aceste comentarii în timpul vizitei la Acer Community, un proiect condus de britanicul, Jonathan Hannay, care are drept scop ajutarea copiilor defavorizaţi din Diadema, Sao Paulo.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe