Primarul Ion Florin Moţ, trimis în judecată pentru tranzacţionarea ilegală de terenuri

.
. (Photos.com)

Primarul comunei arădene Zărand, Ion Florin Moţ, a fost trimis în judecată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad pentru înşelăciune, uz de fals şi abuz în serviciu într-un dosar de corupţie cu prejudiciul estimat la circa 200.000 de lei, reiese dintr-un comunicat al Parchetului remis vineri.

"Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că inculpatul Moţ Ion Florin, în perioada martie-mai 2009, a indus în eroare reprezentanţii unei societăţi comerciale din jud. Arad cu prilejul încheierii unor antecontracte de vânzare-cumpărare de terenuri, afirmând în mod nereal că aceste terenuri nu au mai făcut obiectul unor antecontracte de acelaşi gen anterioare. În realitate, terenurile fuseseră anterior înstrăinate în acelaşi mod şi unei alte societăţi comerciale de pe raza jud. Arad. Procedând astfel, inculpatul a cauzat un prejudiciu total în valoare de 197.020 lei persoanei juridice care a achiziţionat a doua oară imobilele", reiese din documentul citat.

Nu numai că a vândut acelaşi teren la două firme, dar, potrivit procurorilor, edilul a vrut să-şi acopere faptele trei ani mai târziu, folosind acte false în acest sens.

Oamenii legii susţin că, în septembrie 2012, Moţ Ion Florin, în calitate de primar al comunei Zărand, pentru a justifica neeliberarea unui titlu de proprietate persoanei care a solicitat aceasta, a prezentat serviciului juridic al prefecturii jud. Arad copia unui antecontract prin care ar fi achiziţionat terenul ce făcea obiectul titlului de mai sus, antecontract despre care ştia la acel moment că este fals.

"Procedând astfel, inculpatul, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a refuzat în mod nejustificat să soluţioneze cererea de eliberare a titlului de proprietate formulată", au explicat procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad.

Dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare Judecătoria Arad. În prezent, edilul este judecat în libertate, astfel că nu a fost suspendat din funcţie.

Potrivit aradon.ro, primarul mai are o condamnare definitivă de doi ani cu suspendare pentru luare de mită, însă, în ciuda acestui fapt a rămas nestingerit în funcţie.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne