Primarul Capitalei eliberat din arest la domiciliu. Chirtoacă: Este o decizie tardivă

Dorin Chirtoacă plasat în arest la domiciliu 26.05.2017
Dorin Chirtoacă plasat în arest la domiciliu 26.05.2017 (unimedia.info)

Magistraţii de la Judecătoria Chişinău sediul Buiucani au respins vineri demersul procurorilor şi i-au anulat măsura preventivă a arestului la domiciliu aplicată primarului suspendat al Capitalei, Dorin Chirtoacă. Acesta a fost plasat sub control judiciar pentru următoarele 30 de zile.

”Ceva nu este în regulă, este o decizie tardivă dacă vorbim despre referendum, făcută de ochii lumii, în mod normal trebuie să aibă loc eliberare definitivă şi încetarea dosarului penal. Va începe un tămbălău şi mai mare probabil. Ei vor demisia mea, deşi trebuie să-şi dea demisia Dodon, Plahotniuc, Voronin, Leancă şi toţi ceilalţi care lucrează la o mână. Toată această clasă politică trebuie să dispară!”, a declarat Dorin Chirtoacă la finele şedinţei de judecată.

Dorin Chirtoacă a fost reţinut în dosarul parcărilor cu plată pe 25 mai 2017. A doua zi, acestuia i-a fost aplicat un mandat de arest la domiciliu, care ulterior a fost prelungit de mai multe ori. La 28 iulie 2017, la câteva zile după ce dosarul a fost trimis în judecată, instanţa a dispus suspendarea lui Dorin Chirtoacă din funcţia de primar al Capitalei.

Pe 19 noiembrie, locuitorii Capitalei vor decide în cadrul referendumului local iniţiat de socialişti şi contestat de liberali dacă îl demit sau nu din funcţie pe Dorin Chirtoacă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe