Preşedinţia RM nemulţumită de expulzarea altor doi jurnalişti ruşi

Este consternantă încăpăţânarea cu care unii experţi de la Chişinău imită orbul găinilor, insistând să nu vadă că Rusia poartă un război informaţional împotriva R. Moldova, afirmă Petru Bogatu.
Manipulare informaţională
Manipulare informaţională (facebook.com)

Preşedinţia de la Chişinău se arată vădit nemulţumită de faptul că doi jurnalişti ruşi nu au fost admişi marţi pe teritoriul ţării, fiind întorşi din drum pe Aeroportul Internaţional Chişinău, pentru că nu ar fi prezentat Poliţiei de Frontieră documente care să le justifice vizita în Republica Moldova.

Potrivit Poliţiei de Frontieră, cei doi jurnalişti din Rusia ar fi avut planificat un interviu cu Igor Dodon, însă nu deţineau nicio confirmare din partea şefului statului.

Purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei RM, Ion Ceban a publicat imediat o postare pe pagina sa de socializare în care exprimă indignarea instituţiei faţă de încă un act de expulzare a jurnaliştilor pe teritoriul R. Moldova şi punerea de obstacole muncii normale a mass mediei pe teritoriul ţării.

”În cazul de faţă, este vorba de jurnaliştii postului internaţional RTVI. Scrisoarea către aparatul preşedintelui Republicii Moldova cu rugămintea de a realiza un interviu a fost trimisă din oficiul RTVI, amplasat în New York. Notabil este faptul că jurnaliştii au prezentat invitaţia oficială a preşedintelui”, menţionează Ion Ceban precizând că personalul preşedintelui a contactat conducerea postului RTVI asigurând-o că Igor Dodon le va oferi un interviu într-o perioadă de timp apropiată.

De menţionat că la 17 ianuarie nu i-a fost permisă intrarea în R, Moldova nici ziaristei ruse Irada Zeynalova. Cu toate acestea, la 21 ianuarie aceasta a revenit în ţară realizând un interviu cu Igor Dodon, la invitaţia personală a acestuia, cât şi un reportaj despre starea politică şi socială a RM cu denumirea ”Ţara copiilor părăsiţi”.

În context, analistul politic Petru Bogatu a ţinut să atenţioneze că Irada Zeynalova, propagandista favorită a lui Putin, căreia i-au luat apărarea anumite organizaţii de media de la Chişinău, a oferit un master class de dezinformare guvernamentală rusă. ”Este consternantă încăpăţânarea cu care unii experţi de la noi imită orbul găinilor, insistând să nu vadă că Rusia poartă un război informaţional împotriva Republicii Moldova.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe