Preşedintele vietnamez moare. La 61 de ani

Preşedintele vietnamez Tran Dai Quang
Preşedintele vietnamez Tran Dai Quang (Captură Foto)

Preşedintele Republicii Socialiste Vietnam, Tran Dai Quang, a decedat la vârsta de 61 de ani, potrivit mass mediei de stat vietnameze.

Preşedintele Quang a cedat în faţa unei boli grave şi a murit vineri dimineaţă, a precizat Reuters, citând televiziunea de stat vietnameză.

Quang a ocupat această funcţie din 2 aprilie 2016, fiind numit de predecesorul său Trương Tan Sang şi ales de Adunarea Naţională a Vietnamului.

Anterior, Quang a ocupat funcţia de ministru al securităţii publice şi cea de director adjunct al Comisiei pentru Prevenirea HIV/SIDA.

Televiziunea de stat vietnameză a susţinut că preşedintele a murit din cauza unei “afecţiuni grave, în pofida eforturilor depuse de doctori şi profesori vietnamezi şi internaţionali”, potrivit Reuters. El a murit la ora locală 10:05 a.m. (3:05 a.m. GMT) la Spitalul Militar Central Nr. 108, a relatat Vietnam News Agency.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe