Premierul italian dă Uniunii Europene un ultimatum privind imigraţia

Giuseppe Conte
Giuseppe Conte (Getty Images)

Premierul italian Giuseppe Conte a dat Uniunii Europene un ultimatum pentru restructurarea blocului, precizând că legile actuale ale UE privind imigraţia trebuie să fie schimbate deoarece “coastele italiene sunt coaste europene”.

Şeful noului guvern populist a declarat că Italia este pregătită să lupte cu Bruxelles-ul până când toate statele membre vor împărţi responsabilitatea acceptării imigranţilor care ajung pe ţărmurile italiene, potrivit Express.co.uk.

Înaintea summitului UE, Conte a dezvăluit un plan cu 10 puncte, care în opinia lui va face ca acest summit să devină un “punct de cotitură”.

Într-un discurs adresat Parlamentului italian, Conte a cerut abolirea Regulamentului de la Dublin şi o nouă abordare a regulilor privind imigraţia.

Acesta doreşte să nu se ia în considerare “Regulamentul de la Dublin”, care este un set de reglementări ce susţin că ţara în care imigranţii sosesc pentru prima dată în UE trebuie să suporte povara examinării cererilor lor pentru azil.

Liderii Franţei şi Spaniei au criticat săptămâna trecută Roma, susţinând că guvernul italian este “egoist” şi a refuzuat să permită ambarcaţiunilor unor ONG-uri care aveau la bord sute de imigranţi, să andocheze în porturile ţării.

Conte a afirmat: “Obligaţia salvării nu poate deveni o obligaţie pentru acceptarea răspunderii privind gestionarea cererilor de azi în numele tuturor.

“UE trebuie să combată traficul de persoane cu iniţiative comune şi nu poate lăsa ţările [membre] pe cont propriu...Mai mult, nu putem aduce toţi imigranţii doar în Italia şi Spania, ci în toate celelalte ţări".

“Fiecare ţară stabileşte numărul de imigranţi pe care îl poate accepta".

“Trebuie să luăm contramăsuri împotriva celor care nu doresc să primească pe nimeni”.

Conte se va întâlni cu lideri UE şi şefi de state în timpul summitului din 28-29 iunie, care va avea loc la Bruxelles.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe