Potrivit OMS, Ebola va omorî 20.000 de oameni în următoarele 6 luni

Oficiali OMS pregătindu-se de intrare în spitalul Kagadi din Uganda, unde sunt admişi pacienţi cu virusul Ebola, iulie 2012
Oficiali OMS pregătindu-se de intrare în spitalul Kagadi din Uganda, unde sunt admişi pacienţi cu virusul Ebola, iulie 2012 (Isaac Kasamni / AFP / Getty Images)

OMS a emis un avertisment cutremurător: Ebola va lua 20.000 de vieţi în următoarele 6 luni.

Virusul, care este scăpat de sub control în Africa de Vest, a ucis 2.300 de persoane, potrivit rapoartelor internaţionale de sănătate. Mai mult de jumătate dintre acestea au murit în ultimele zile.

Originea virusului în anul acesta a fost în Guinea, iar mai mult de 4.200 de persoane s-au îmbolnăvit în Guinea, Liberia, Sierra Leone, Nigeria şi Senegal.

“De când s-a deschis, centrul de tratare s-a umplut imediat cu pacienţi bolnavi de Ebola, arătând faptul că numărul bolnavilor ar fi mult mai mare”, a spus WHO. “Multe mii de noi cazuri sunt aşteptate să apară în Liberia în următoarele 3 săptămâni.”

Declaraţia Doctorilor Fără Frontiere a fost promptă: virusul se va răspândi “catastrofic in rândul populaţiei, cu o rată mult mai mare decât cea cu care sunt create facilităţi noi”.

In cazul infecţiei la oameni, virusul se poate răspândi prin contactul direct (prin pielea descuamată sau membrane mucoase) cu:

- Sângele unei persoane infectate sau fluidele corporale ale acesteia (salivă, urină, fecale, vomă sau lichid seminal);

- Obiecte (de exemplu ace) ce au fost contaminate cu aceste lichide;

- Animale infectate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe