Ponta: Ordonanţa anunţată de Toader este pentru Dragnea, să poată să fie prim-ministru, să fie fericit, bucuros

Ordonanţa de urgenţă care va crea baza legală pentru anularea condamnărilor pronunţate de completurile de judecători de la Înalta Curte în 5 ani este pentru ca liderul PSD să poată scăpa de condamnarea în dosarul fraudării referendumului şi să fie premier, susţine Victor Ponta.
Victor Ponta
Victor Ponta (Epoch Times România)

O eventuală ordonanţă de urgenţă privind anularea hotărârilor completurilor de 5 judecători de la Curtea Supremă ar fi greşită şi nu ar îndrepta abuzurile, ci ar avea efectiv scopul de a-i permite lui Liviu Dragnea să ocupe funcţia de prim-ministru, susţine fostul premier Victor Ponta.

"La completul de 5 judecători nu ajung românii obişnuiţi ci foarte puţini: miniştrii, senatori şi deputaţi. Nu e vorba să modifici o lege doar pentru câţiva. De această situaţie, cei care erau în judecată au beneficiat deja pentru că sunt liberi, doamna Udrea, domnul Şova. A mai rămas o singură persoană de care ştim cu toţii: domnul Dragnea, să îşi anuleze prima condamnare, să poată să fie prim-ministru, să fie fericit, bucuros. Nu poţi să dai o ordonanţă pentru un singur om. Poţi să îndrepţi abuzuri, aşa cum am promis, pentru toată lumea", a declarat Victor Ponta pentru Agerpres.

Fostul premier a mai susţinut că acelaşi scop l-a avut şi Ordonanţa 13 din ianuarie 2017, şi şi-a exprimat neîncrederea că ministrul Justiţiei va promova acum o ordonanţă privind anularea hotărârilor luate de completurile de 5 judecători.

"Domnul Toader Tudorel, acest Ion Creangă al vremurilor noastre, a mai anunţat de vreo 60 de ori că face, că drege. Să vedem ce face. Eu constat, însă, că ideea să dai o ordonanţă pentru un om, e greşită. Aşa a fost şi cu Ordonanţa 13. Îl salva pe Dragnea şi pe câţiva oameni dar nu îndrepta abuzurile. Tu ai zis în 2016 că îndrepţi abuzurile. Eu cred că domnul Dragnea vrea să îşi rezolve problema lui şi toţi ceilalţi să rămână cu dosare, cu condamnări, că în felul acesta îi ţine mai uşor. Uitaţi-vă la domnul Tăriceanu, a venit cererea de la Parchet prin noiembrie. Îl ţine la Senat, cu dosarul, dacă mişcă în front, îi dă drumul, dacă e cuminte, îl mai ţine. Nu poţi să te joci cu dosare", a declarat Victor Ponta.

Articolul integral poate fi citit aici.

Reamintim că duminică seara, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat că Guvernul urmează să adopte o ordonanţă de urgenţă prin care toţi cei care au fost judecaţi de completuri de 5 judecători de la Înalta Curte constituite (potrivit CCR) ilegal, să poată face contestaţie în anulare chiar dacă termenul de 30 de zile de la pronunţarea sentinţei a fost depăşit.

Concret, prin această OUG se creează baza legală să se anuleze toate sentinţele date de completurile de 5 judecători de la ÎCCJ începând cu anul 2014, inclusiv condamnarea la închisoare a lui Dragnea în dosarul fraudării Referendumului, acuza Opoziţia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne