Ponta, după ce a fost anunţat drept posibil candidat la Primăria Capitalei: "O să decidem ce e cel mai bine pentru Pro România"

Victor Ponta
Victor Ponta (Epoch Times România)

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a declarat, joi, pentru ziarul Libertatea, faptul că partidul său va avea propriii candidaţi atât pentru Primăria Capitalei cât şi pentru primăriile de sector. În acelaşi timp, deşi a susţinut că nu urmăreşte funcţia de Primar General, fostul premier nu a exclus în totalitate această posibilitate.

“Eu nu mi-am dorit nici să fiu europarlamentar, şi nu sunt, deşi am fost primul pe listă la alegerile de anul trecut. O să decidem ce e cel mai bine pentru Pro România”, a precizat Ponta, în privinţa posibilei sale candidaturi în cursa pentru Primăria Bucureşti.

Întrebat în legătură cu posibilitatea unei alianţe cu PSD în lupta pentru Primăria Capitalei, liderul Pro România a afirmat că nu vede nicio variantă “în care să existe o asemenea alianţă”.

De asemenea, Victor Ponta a susţinut că, în cazul alegerilor locale, scorul ţintă stabilit pentru Pro România este de 10%, deşi mai puţin în judeţele cu o puternică populaţie maghiară.

Nu în ultimul rând, întrebat dacă ar fi posibil ca Gabriela Firea să candideze pentru Primăria Capitalei din partea Pro România, Ponta a precizat următoarele: “Eu cred că doamna Firea va candida din partea PSD şi nu am niciun element să cred altceva”.

În replică, Firea a declarat pentru Libertatea că îi urează succes lui Ponta “atât la alegerile pentru Primăria Capitalei cât şi la scrutinul pentru Prezidenţialele din 2024!”.

Remarcile lui Victor Ponta vin în contextul în care, senatorul PSD Adrian Ţuţuianu a declarat, la Digi 24, că Pro România îl doreşte pe liderul său în poziţia de candidat la Primăria Capitalei.

“Majoritatea din partid credem că intrarea lui Victor Ponta va fi benefică pentru partid, dacă nu găsim o personalitate foarte cunoscută care să aducă un scor cu două cifre. Ţinta la locale în Bucureşti e de 15%. Victor Ponta a spus că dacă va fi nevoie şi nu găsim o soluţie, îşi va asuma o candidatură”, a declarat Ţuţuianu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne