Ponta: Cum să spunem că votăm Guvernul Orban? Nici vorbă de aşa ceva

Victor Ponta
Victor Ponta (Epoch Times România)

Fostul premier PSD Victor Ponta, actualmente lider al Pro România, a anunţat, joi, după discuţia cu liderii PNL pe tema susţinerii viitorului guvern, că nu se pune problema ca formaţiunea sa să-şi dea votul în Parlament pentru învestitura Cabinetului Orban. Ponta a lăsat însă o portiţă deschisă, anunţând că săptămâna viitoare va mai avea loc o discuţie cu liberalii.

Nu în ultimul rând, Ponta a transmis că susţine ideea organizării de alegeri anticipate, ideal odată cu alegerile locale.

„Discuţia (cu liberalii n.r.) a fost foarte scurtă. Noi suntem un partid mic de centru-stânga dar care avem un obiectiv mare, vrem să reprezentăm noi şi să apărăm interesele electoratului de stânga care a fost trădat de PSD. Aşa că discuţiile nu puteau să avanseze, cum să spunem că votăm guvernul? Nici vorbă de aşa ceva. Suntem 35 de parlamentari la Pro România destul de uniţi şi, repet, avem obiectiv pe termen mediu şi lung de a reconstrui stânga în România şi de a-i reprezenta electoratul”, a declarat Ponta.

Fostul premier a mai precizat că a cerut în cadrul discuţiilor să li se spună cum va arăta bugetul pe anul 2020 şi le-a transmis liberalilor că partidul său susţine ideea alegerile anticipate odată cu alegerile locale din mai-iunie anul viitor, sau la o săptămână diferenţă de acestea. Potrivit lui Ponta, când vorbesc de anticipate în iarna aceasta, cei de la USR nu ştiu despre ce vorbesc.

"Ai nişte proceduri constituţionale...", a declarat Ponta.

Liderul Pro România a mai precizat că la discuţiile de astăzi n-a pus niciun fel de condiţie, n-a cerut ministere, căci dacă voia ministere le lua de la Dăncilă.

„N-am cerut niciun minister, nu mi s-a oferit niciun minister. Dacă voiam ministere, luam de la doamna Dăncilă. În august a vrut să îmi dea 3, i-a păcălit pe cei de la CEx că am cerut nouă, nu cerusem nouă, a vrut să îmi dea 3, apoi în septembrie 4 şi miercuri, înainte de moţiune îmi dădea 6. Deci dacă îmi doream ministere le luam de la Dăncilă, dar nu asta vrem ci un proiect”, a susţinut Ponta.

Acesta a mai declarat că săptămâna viitoare va mai avea o discuţie cu liberalii şi a susţinut că înainte de aceasta ar trebui ca partidele de dreapta să se înţeleagă iar, ulterior, dacă au nevoie de voturile partidului său, mai discută.

Ponta şi-a mai exprimat speranţa că după ce pleacă Dăncilă, PSD nu se va transforma într-un PRM ci va înţelege ce s-a întâmplat, se va reforma şi va fi dispus ca alături de ei să reconstruiască "în timp, o alianţă de stânga modernă".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne