Poliţia germană percheziţionează locuinţe şi birouri ale unor presupuşi spioni iranieni

Poliţişti germani
Poliţişti germani (Getty Images)

Poliţia germană a percheziţionat marţi locuinţele şi birourile aparţinând unui număr de 10 presupuşi spioni iranieni după o investigaţie desfăşurată de agenţia de informaţii interne, au afirmat procurorii, potrivit Reuters.

“Credem că suspecţii au spionat instituţii şi persoane în Germania în numele unei unităţi de spionaj asociate cu Iranul”, a afirmat Frauke Koehler, purtătoare de cuvânt a biroului Procuraturii Federale.

Investigaţia a fost declanşată de o informaţie primită de la serviciul de informaţii interne al Germaniei, a precizat Koehler, adăugând că niciun suspect nu a fost arestat pe moment.

Koehler a refuzat să comenteze un raport publicat de revista germană Focus, care a raportat că suspecţii au spionat israelieni care locuiesc în Germania.

Ambasada iraniană din Berlin nu a comentat încă situaţia.

Luna trecută, Berlinul l-a convocat pe ambasadorul iranian pentru a avertiza Teheranul să nu spioneze persoane sau grupuri care au legături strânse cu Israelul, precizând că astfel de acţiuni reprezintă o încălcare inacceptabilă a legii germane. Acţiunea a avut loc după condamnarea unui bărbat pakistanez pentru spionaj în favoarea Iranului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe