Platforma DA cere guvernării să înceteze persecuţiile asupra activiştilor şi oponenţilor politici

În contextul dosarelor penale deschise în ultima perioadă pe numele mai multor membri şi activişti PPDA, Alexandru Slusari consideră că politica de intimidare a opoziţiei a devenit deja parte componentă importantă a politicii de stat.
Sigla Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr
Sigla Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr (Epoch Times România)

„Regimul a declarat război propriilor cetăţeni”, a declarat secretarul general al Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr (PPDA), Chiril Moţpan, în contextul în care tot mai mulţi activişti ai acestei formaţiuni politice au fost supuşi unor persecuţii fără precedent, doar pentru că se opun actualului regim dictatorial din Republica Moldova.

Cu toate că membrii PPDA au informat opinia publică atât naţională, cât şi internaţională, despre aceste persecuţii, Moţpan a specificat că, în ultima perioadă, acţiunile autorităţilor de la Chişinău au devenit similare practicilor de nimicire a oamenilor indezirabili de către NKVD-ul stalinist în anii represiunilor.

„Puterea de la Chişinău, tot mai înfricoşată, tot mai izolată de lumea civilizată, recurge la acţiuni agonice de reprimare brutală a spiritului civic, de reducere la tăcere a cetăţenilor responsabili care deconspiră schemele criminale prin care se căpătuiesc bandiţii aflaţi la guvernare, reprezentanţi ai unui îngust cerc de escroci”, a punctat Chiril Moţpan în cadrul unei conferinţe de presă.

În context, secretarul PPDA a ţinut să amintească de Sergiu Cebotari care a fost hărţuit, filat, şi căruia i-au fost deschise dosare penale pe motive aberante, despre Ruslan Verbiţchi, preşedintele organizaţiei teritoriale Râşcani a Platformei DA, ultimul caz fiind cel al lui Gheorghe Petic, preşedintele organizaţiei Ungheni a Platformei DA, persecutat, maltratat, iar recent reţinut ilegal într-un dosar fabricat şi plasat în arest pentru 20 zile.

Acesta a mai specificat că Platforma DA cere guvernării să înceteze imediat persecuţiile şi fabricarea dosarelor pe bandă rulantă activiştilor şi oponenţilor politici. „Dictatura va fi stopată, niciun regim autocrat nu a dăinuit şi cel instalat de binomul Plahotniuc-Dodon nu este o excepţie, iar odată cu prăbuşirea lui nimeni nu va scăpa de răsplata dreaptă pentru faptele sale”, a adăugat Moţpan.

„Politica de intimidare a opoziţiei deja este parte componentă importantă a politicii de stat”, a afirmat vicepreşedintele PPDA, Alexandru Slusari, subliniind că aceste ameninţări şi intimidări au început din 2016. Acum însă, în ajunul alegerilor parlamentare, pe lângă ideea generală a acestui regim mafiot de a intimida pe cei mai incomozi oameni, există şi logica perversă a guvernării în contextul acestui sistem mixt de vot.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe