Pîslaru: PSD-ALDE ignoră deliberat avertizările Comisiei Europene care prevestesc dezastrul economic pentru România

Dragoş Pîslaru - ministrul muncii, familiei, protecţiei sociale şi persoanelor vârstnice
Dragoş Pîslaru - ministrul muncii, familiei, protecţiei sociale şi persoanelor vârstnice (Mihut Savu / Epoch Times)

Concluziile incluse în Raportul de Ţară întocmit de Comisia Europeană sunt corecte şi, mai mult, prevestesc dezastrul în care se afundă economia României zi după zi, a transmis sâmbătă, pe site-ul său informativ, partidul condus de Dacian Cioloş, PLUS, care atrage atenţia că dezechilibrele macroeconomice constatate vor duce la următorul pas: procedura de dezechilibru macroeconomic care, dacă se va declanşa, va aduce încă o lovitură în credibilitatea faţă de finanţatori, investitori, cu toate implicaţiile aferente – costuri la împrumuturi.

Potrivit PLUS, deficitul bugetar va depăşi 3%, ceea ce va însemna, în pasul următor, procedura de deficit excesiv, care la rândul său loveşte puternic în orice perspectivă de investiţii sau de dezvoltare. Raportul a fost elaborat prin contribuţia a peste 100 de experţi la nivelul mai multor departamente din cadrul CE şi contestarea sa de către puterea actuală este o dovadă de iresponsabilitate şi neasumare a responsabilităţii.

"Avertizări au mai fost, multe s-au repetat, în ultimii ani, dar nu au fost luate în considerare – asta subliniază şi raportul; aproape fără progrese pe domeniile esenţiale. Concluzia este că guvernarea PSD-ALDE duce în mod deliberat România, în continuare, spre colaps", a declarat fostul ministru Dragoş Pîslaru, membru în Biroul Naţional PLUS şi candidat la alegerile europarlamentare.

PLUS susţine că puţinele ştiri pozitive din Raportul de Ţară prezentat la Bucureşti vineri, 22 martie, sunt amăgitoare: am ajuns la stadiul în care creşterea economică este doar pe hârtie, fiindcă nu e susţinută de măsuri sănătoase şi nu va duce la dezvoltare.

"Eugen Teodorovici şi tot acest Guvern ar trebui să intervină urgent în direcţia recomandărilor Comisiei, în loc să fie preocupaţi de a proteja paradisurile fiscale la nivelul UE, de propria aspiraţie narcisistă la înalte funcţii sau de cum să mai schimbe miniştrii acum, în prag de alegeri, sau de luptă cu justiţia care ocupă toată agenda publică, pe spinarea românilor", explică Dragoş Pîslaru.

PLUS atrage atenţia guvernanţilor că românii cer economie stabilă şi predictibilă, educaţie de calitate, spitale, autostrăzi, administraţie eficientă, servicii sociale care să ofere acces la o viaţă demnă. Exact ceea ce spune şi Comisia Europeană că ar trebui să facă Guvernul.

În acelaşi timp, partidul condus de Cioloş vine cu soluţii concrete pentru rezolvarea problemelor şi avertizărilor menţionate de Comisia Europeană, "spre deosebire de Guvern, care caută doar scuze şi este într-o stare de permanentă negare". Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne