Pilotul unui avion de luptă sirian prăbuşit a fost găsit rănit în Turcia

Agenţia turcă de ştiri de stat Anadolu a susţinut că pilotul unui avion de luptă sirian care s-a prăbuşit de-a lungul graniţei turco-siriene a fost găsit rănit în Turcia.
Avion de luptă al armatei siriene.
Avion de luptă al armatei siriene. (Captură Foto)

Premierul turc Binali Yildirim a declarat sâmbătă televiziunii turceşti că un avion de luptă sirian MIG-23 s-a prăbuşit şi că pilotul sau piloţii s-au catapultat. Anadolu a susţinut duminică faptul că pilotul a fost recuperat în provincia sudică turcă Hatay, iar postul de televiziune NTV a raportat că pilotul a fost dus la un spital turc.

Ulterior, guvernul sirian a confirmat că a pierdut contactul cu unul dintre avioanele sale de luptă.

Grupul rebel islamist Ahrar al-Sham şi-ar fi asumat răspunderea pentru doborârea avionului.

Dar Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a declarat că încă nu este clar dacă prăbuşirea a fost cauzată de probleme tehnice sau dacă avionul a fost într-adevăr doborât de rebeli.

Premierul turc a precizat că este posibil ca vremea rea din zonă să fi contribuit la accident.

Turcia şi SUA susţin principalele forţe de opoziţie care luptă împotriva preşedintelui sirian Bashar a-Assad în războiul civil din Siria, pe când Rusia susţine guvernul lui Assad.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe