Rusia a testat arme noi în campania militară din Siria

Ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, şi-a manifestat satisfacţia faţă de campania militară a Moscovei în Siria, susţinând că a fost un bun test pentru armele noi şi pentru unităţile forţelor speciale.
Ministrul rus al apărării Serghei Şoigu.
Ministrul rus al apărării Serghei Şoigu. (Captură Foto)

Într-un discurs adresat miercuri camerei inferioare a Parlamentului, Şoigu a declarat că 162 de arme ruseşti noi au fost testate în Siria şi că doar 10 nu s-au ridicat la nivelul aşteptărilor.

Şoigu a declarat Dumei de Stat că 1.760 de misiuni aeriene de luptă au fost desfăşurate în Siria de când Rusia a lansat o campanie de atacuri aeriene în septembrie 2015 pentru a susţine guvernul preşedintelui Bashar al-Assad.

Guvernele occidentale au criticat campania aeriană rusească, susţinând că aceasta a vizat în mare parte rebelii moderaţi şi mai puţin grupul jihadist Statul Islamic, cauzând de asemenea un număr substanţial de victime civile.

La rândul său, Şoigu a precizat că forţele speciale ruseşti şi-au demonstrat eficienţa considerabilă în cadrul conflictului şi au jucat un rol cheie în lichidarea teroriştilor, distrugerea unor instalaţii importante ale inamicilor şi în direcţionarea loviturilor aeriene.

Numărul exact al soldaţilor ruşi în Siria nu a fost făcut public, dar experţii susţin că este vorba de aproximativ 4.000.

Campania rusă în Siria, unde SUA conduce o coaliţie separată care desfăşoară atacuri aeriene împotriva Statului Islamic, a contribuit la amplificarea tensiunilor izbucnite între Occident şi Rusia după ce aceasta din urmă a anexat peninsula ucraineană Crimeea în martie 2014 şi a decis să susţină luptătorii separatişti care se luptă cu forţele guvernamentale ucrainene în estul Ucrainei.

Guvernele occidentale susţin că Rusia foloseşte de asemenea propagandă, atacuri cibernetice şi alte metode pentru a interfera cu politica internaţională şi pentru a-şi extinde influenţa în jurul lumii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe