Pesediştii, surprinşi de miniştrii mai puţin cunoscuţi propuşi de Ponta, fără consultare corespunzătoare

Victor Ponta
Victor Ponta (Epoch Times România)

După ce premierul Victor Ponta a anunţat luni noul cabinet, mai mulţi pesedişti şi-au manifestat surprinderea faţă de decizia premierului de a propune în funcţii atât de înalte, unele persoane foarte puţin cunoscute în rândul partidului fără a face o consultare prealabilă în cadrul partidului.

Mai mulţi membri PSD au participat, luni seară, la o şedinţă informală care a avut loc la un hotel din Capitală, unde au luat masa şi au făcut cunoştinţă cu noii miniştri, prezenţi, în mare parte, la reuniune.

Mai mulţi dintre participanţi au precizat, ulterior, în cadrul unor discuţii neoficiale cu jurnalişti, că nu îi cunosc pe mulţi dintre noii miniştri propuşi de Ponta. Unul dintre social-democraţi a declarat că dacă ar fi pus oameni grei din partid ar fi fost criticaţi, însă se pare că şi acum sunt criticaţi că au pus oameni noi, tehnocraţi.

Unii social-democraţi au reproşat faptul că nu au fost consultaţi în prealabil în legătură cu noile propuneri de miniştri. Ei s-au referit la faptul că premierul Ponta a făcut propunerile în şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD, care a avut loc la Palatul Parlamentului, iar membrii comitetului au votat în unanimitate propunerile premierului în condiţiile în care aflaseră de ele cu doar o oră înainte, iar CV-urile noilor miniştri erau prezente în mape.

Fostul consilier prezidenţiale Sebastian Lăzăroiu a susţinut faptul că baronii PSD sunt nemulţumiţi de deciziile luate de premier din cel puţin două motive.

„Să vă mai zic un secret. Ponta nu e deloc în apele lui. Şi asta pentru că baronii au început să mârâie. Au cel puţin două motive. Jocul cu marioneta Tăriceanu a fost pus la cale fără ştirea lor, de consultanţii lui Ponta şi câteva minţi înfierbântate de la centru. Aşa se explică ieşirea lui Dragnea, care l-a trimis brutal la plimbare pe fostul premier liberal amorezat de PSD. În al doilea rând, la numirea miniştrilor n-au fost consultaţi (cred că sunt foarte încântaţi de faţa de la finanţe care o să i roage să cumpere usturoi), iar în negocierea cu UDMR s-a cedat prea mult (baronii sunt primii care dau ochii cu electoratul şi luaţi la întrebări despre venirea ungurilor la guvernare). Ponta joacă însă tare. Pentru că, în situaţia în care se află acum PSD şi guvernarea, e ultimul lucru pe care, crede el, şi-ar permite să-l facă baronii: să-l dea jos. Numai că...nu se ştie niciodată...”, a precizat Sebastian Lăzăroiu.

Cabinetul Ponta 3: Ministerul de Externe - Titus Corlăţean, Ministerul Apărării Naţionale - Mircea Duşa, Ministerul Justiţie - Robert Cazanciuc, Ministerul Mediului - Attila Korodi, Ministerul Economie - Constantin Nită, Ministerul Sănătăţii - Bănicioiu, ministerul Educaţiei - Remus Pricopie, Ministerul Muncii - Rovana Plumb, Ministerul fondurilor Europene - Teodorovici, Ministerului Transporturilor - Dan Şova, Ministru Delegat al Bugetului - Liviu Voinea, Cercetare- Mihnea Costoiu, Ape şi Păduri - Doina Pană, Relaţia cu parlamentul - Eugen Nicolicea, Finanţe - Ioana Petrescu, 34 de ani, doctor masternad economie la Harvard, consilier pe probleme fiscale ale premierului, Energie, ministru delegat - Razvan Nicolescu, 36 de ani, vicepreşedintele consiliului de supraveghere al agenţiei europene de reglementare în Energie, Ministrul delegat pentru IMM şi turism - o persoană neimplicată politic, Florin Jianu, 38 de ani, preşedintele Uniunii Europene a Tinerilor Întreprinzători, membru al Consiliului Economic şi Social, Ministrul Tineretului şi Sportului - Gabriela Szabo, 38 de ani, din februarie 2013 a fost consilier al ministrului Sportului, Ministerul Societăţii Informaţionale, Alexandru Razvan Cotovelea, fost secretar de stat în MAE, Ministrul pentru dialog social - Aurelia Cristea, deputat PSD de Cluj, Ministrul pentru românii de pretutindeni - Bogdan Stanoevici, 56 de ani, absolvent IATC, un cetăţean român cu 20 de ani petrecuţi în afara ţării, care în 2011 s-a întors în România şi crede că aici există o şansă.

Miniştrii propuşi urmează să fie audiaţi în comisiile parlamentare marţi dimineaţă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne