Patru soldaţi ucraineni ucişi în lupte cu separatiştii pro-ruşi

Autorităţile ucrainene au declarat că patru soldaţi au fost ucişi în luptele cu separatiştii susţinuţi de Rusia, în cadrul celor mai intense violenţe din ultimele săptămâni în estul Ucrainei.
Rebel separatist pro-rus în Doneţk, estul Ucrainei.
Rebel separatist pro-rus în Doneţk, estul Ucrainei. (Getty Images)

Purtătorul de cuvânt al armatei ucrainei, Oleksandr Motuzianik, a declarat că noile lupte au avut loc, duminică, în apropierea oraşului Avdiivka, situat la nord de centrul regional Doneţk.

În oraş există o centrală importantă de producţie de cărbune bituminos şi o turnătorie de oţel.

Motuzianik a declarat că cel puţin un luptător separatist a fost ucis în noile lupte, care au implicat piese de artilerie şi mortiere de calibru mare.

Luptele din estul Ucrainei, care au izbucnit în aprilie 2014, au continuat în ciuda mai multor eforturi de a consolida un armistiţiu durabil.

Cel mai recent armistiţiu a fost anunţat în decembrie 2016.

Peste 9.750 de persoane au fost ucise în conflict, care a început la scurt timp după ce preşedintele ucrainean pro-rus Viktor Ianukovici a fost forţat să renunţe la putere şi să fugă în Rusia în februarie 2014, din cauza protestelor anti-guvern violente în Kiev.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe