PAS: „Guvernul lui Dodon” să-şi dea demisia pentru scumpirea călătoriilor interurbane

În R. Moldova trebuie implementat un sistem de transport bine gândit, cu rute asigurate de autobuze, companii de transport responsabile, care vând bilete şi abonamente şi oferă facilităţi pensionarilor, afirmă deputaţii PAS.
Deputaţii PAS, Igor Grosu şi Petru Frunze
Deputaţii PAS, Igor Grosu şi Petru Frunze (unpaspentru.md)

Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS) susţine că decizia „guvernului lui Dodon” de a scumpi călătoriilor loveşte în cei mai săraci cetăţeni ai Republicii Moldova nevoiţi să meargă din sat în centrul raional pentru a face cumpărături, a merge la medic sau la un loc de muncă.

În cadrul unei conferinţe de presă, deputaţii PAS Igor Grosu şi Petru Frunze au declarat că Guvernul lui Dodon a făcut un „cadou” de Crăciun extrem de neplăcut cetăţenilor Republicii Moldova crescând cu până la 45% preţurile la transportul interurban de pasageri.

Astfel, oamenii vor plăti cu 12 bani mai mult pentru un kilometru, iar în cazul unităţilor de transport moderne, tariful a fost majorat cu 22 de bani per kilometru.

„O călătorie pentru alegătorii din Briceni care au votat-o pe Zinaida Greceanîi, se va scumpi cu aproximativ 30 de lei, dacă mijlocul de transport oferă condiţii „standarde”, şi circa 50 de lei, dacă mijlocul de transport va fi de tip „confort”. Şi locuitorii din Călăraşi, raionul de baştină al preşedintelui Igor Dodon şi a premierului Ion Chicu, pentru o călătorie vor plăti mai mult cu 7-15 lei”, au menţionat reprezentanţii PAS.

PAS califică decizia Guvernului de a scumpi, în toiul sărbătorilor de iarnă, costul călătoriilor interurbane, fără consultări publice largi, fără a analiza alte opţiuni existente, drept o batjocură la adresa cetăţenilor. „Guvernul Sandu s-a împotrivit, deoarece oamenii sunt obligaţi să călătorească în condiţii oribile, în unităţi de transport vechi şi murdare.”

Parlamentarii au notat că în R. Moldova trebuie implementat un sistem de transport bine gândit, cu rute asigurate de autobuze, companii de transport responsabile, care vând bilete şi abonamente şi oferă facilităţi pensionarilor.

Igor Grosu şi Petru Frunze au cerut demisia Guvernului Chicu care în opinia acestora era obligat să fie de partea cetăţenilor în negocierile cu transportatorii, dar a capitulat în faţa celor cărora situaţia actuală le convine.

„Guvernul Dodon” şi-a asumat toată puterea în ţară, dar pentru a câta oară în ultimele săptămâni, a demonstrat incompetenţă totală în administrarea treburilor statului. În timp ce Igor Dodon cheltuie zeci de mii de euro pe călătorii în Japonia cu familia lărgită, pensionarii din Moldova de sărbători au primit un cadou urât – scumpirea călătoriilor, fără niciun ajutor sau compensaţie din partea statului”, au concluzionat deputaţii PAS.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe