Parlamentarii decid să fie readusă coroana pe capul acvilei din stema ţării

Stema ţării va fi modificată în urma adoptării unui proiect legislativ. Aleşii ţării au hotărât readucerea coroanei pe capul acvilei de aur din stemă.
Vot pe Legea Bugetului în Parlament, 16 decembrie 2015
Vot pe Legea Bugetului în Parlament, 16 decembrie 2015 (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Deputaţii au adoptat miercuri, cu 242 de voturi un proiect de lege care prevede readucerea coroanei pe capul acvilei de aur din stema ţării. Proiectul de lege a fost adoptat de Senat pe 15 februarie, Camera Deputaţilor fiind for decizional în acest caz.

Potrivit proiectului ce are ca obiect de reglementare modificarea Legii 102/1992 privind stema ţării şi sigiliul statului, în sensul readucerii coroanei pe capul acvilei de aur din stemă, autorităţile publice au obligaţia ca până la data de 31 decembrie 2018 să înlocuiască stemele şi sigiliile existente în prezent cu noile modele ale acestora. Până la această dată, cele două modele de stemă şi de sigiliu pot fi folosite în continuare, relatează Agerpres.

De asemenea, legiuitorii au mai decis ca monedele şi bancnotele emise de BNR anterior datei de 31 decembrie 2018 vor continua să circule şi după această dată, în paralel cu monedele şi bancnotele cu stema nouă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne