Paris: Sute de poliţişti înarmaţi păzesc obiectivele turistice, după afluxul de bande de infractori din Europa de Est

Sute de poliţişti înarmaţi au fost plasaţi în jurul principalelor atracţii turistice ale Parisului, din cauza unui aflux de bande infracţionale din Europa de Est, relatează Daily Mail.

Măsura a fost luată în urma unei creşteri uriaşe a numărului de cerşetori agresivi şi de hoţi de buzunare care au invadat capitala franceză, provenind din România şi Bulgaria - ţări ai căror cetăţeni vor beneficia în curând de acces nerestricţionat în Marea Britanie, remarcă tabloidul britanic.

Doar Muzeul Luvru beneficiază în prezent de 20 de poliţişti în uniformă care îi patrulează în permanenţă galeriile, dintre care cinci au fost amplasaţi chiar la intrare.

Aceştia au sosit în week-end, după ce personalul muzeului a intrat în grevă, pentru a se plânge de tinerii care îi atacă şi jefuiesc vizitatorii.

Patrule similare au fost plasate în jurul catedralelor Notre-Dame şi Sacré-Coeur, a Turnului Eiffel, a Centrului Pompidou, şi chiar şi a Palatului de la Versailles, situat la vest de Paris.

'Sperăm că vor rămâne cât mai mult posibil... pentru mai multe luni, până când situaţia va reveni la normal', a declarat directorul adjunct al Muzeului Luvru, Herve Barbaret, despre poliţiştii plasaţi la muzeu.

Directorul a precizat că vor exista şi poliţişti în haine civile, care se vor amesteca printre cei opt milioane de vizitatori anuali ai Luvrului.

De asemenea, numărul camerelor de supraveghere a crescut, iar personalul muzeului colaborează cu procurorii pentru 'dezmembrarea reţelelor (de infractori)', a adăugat Barbaret.

Potrivit Daily Mail, bandele de hoţi romi - mulţi dintre ei copii - pot fi văzute în prezent peste tot în Paris, unul dintre cele mai populare oraşe turistice din lume. Aceştia îşi întreabă, de obicei, victimele, dacă vorbesc limba engleză înainte de a le înconjura, luându-le banii şi alte bunuri.

'Există o creştere uriaşă a numărului de bande de hoţi de buzunare şi de alţi hoţi care operează în oraş în ultimii ani. Facem tot posibilul pentru a combate această ameninţare, inclusiv prin plasarea de mai mulţi poliţişti în locaţiile turistice', adeclarat un purtător de cuvânt al poliţiei din Paris.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe